Ga op bezoek bij Paleis Noordeinde in Google Street View

Jarno Stinissen
11 mei 2016, 15:14
1 min leestijd
Ga op bezoek bij Paleis Noordeinde in Google Street View

Vanaf vandaag kun je op bezoek bij Paleis Noordeinde via Google Street View. Het is de eerste keer dat het Haagse werkpaleis van koning Willem Alexander digitaal zo uitgebreid te bezichtigen is.

Lees verder na de advertentie.

Paleis Noordeinde op Google Street View

In de applicatie van Google zijn verschillende delen van het paleis te bekijken. Zo is de Indische zaal op de begane grond aanwezig en kun je een kijkje nemen in de ontvangst- en vergaderkamers van de koning. Naast het paleis zelf kun je ook een bezoek brengen aan het Koninklijk Huisarchief, het Koninklijk Staldepartement en de Koets- en Rijstal. Navigeren door deze ruimtes doe je door op de pijltjes in beeld te drukken.

De beelden van het paleis zijn redelijk exclusief te noemen, aangezien er beelden opgenomen zijn van ruimtes die tijdens de zomeropenstelling niet toegankelijk zullen zijn. Bovendien zijn de beelden vrij recent. Google heeft de foto’s van Paleis Noordeinde namelijk in september 2015 gemaakt, toen de verbouwing van 8 miljoen euro al een tijdje af was.

Het werkpaleis van Koning Willem-Alexander is niet het eerste paleis dat te bezichtigen is via de uitgebreide map van Google. Ook het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam en de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch in Den Haag zijn al via Google te bekijken.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu