Palmary Weather: weerapplicatie voor Android met oog voor detail (review)

Wouter Nijsen
28 mei 2010, 22:26
2 min leestijd
Palmary Weather: weerapplicatie voor Android met oog voor detail (review)
Palmary huidige condities

Applicaties die Android-gebruikers informeren over het weer zijn in ruime mate voorhanden in de Android Market. Een keuze maken is moeilijk, want welke van deze apps sluit het beste aan bij je wensen? Aan het rijtje met beschikbare weerapplicaties is recent een nieuwe kandidaat toegevoegd. Palmary Weather is een uitgebreide weerapplicatie die verder gaat dan het tonen van de huidige conditie en de verwachting voor de komende vier of vijf dagen. Palmary weather heeft namelijk de voorspelling voor de komende 48 uur en 15 dagen te bieden. Dit alles netjes en overzichtelijk ingedeeld in mooie grafische weergaven en handige tabbladen.

Via die tabbladen kun je een keuze maken voor weergave van:

Lees verder na de advertentie.

  • De huidige condities
  • Verwachting voor de komende 48 uur
  • Verwachting voor de komende 15 dagen
  • Informatie over vertragingen op bepaalde luchthavens

Details voor de verschillende verwachtingen zijn op te roepen door in de 48 uurs en 15 daagse verwachting een bepaalde dag te selecteren. Je krijgt dan overzichtelijk informatie over de te verwachten minimale en maximale temperatuur, het dauwpunt, luchtvochtigheid verwachte neerslag, de UV-index en de wind. Ook liefhebbers van verschillende weerkaarten kunnen hun hart ophalen bij Palmary Weather. Zo zijn er bijvoorbeeld geanimeerde kaarten met satelliet-beelden en kaarten met de verschillende temperaturen in Europa.

Via de instellingen kun je de eenheden naar eigen keuze instellen en is er de mogelijkheid voor een auto-update interval. Deze auto-update is niet echt nuttig aangezien de applicatie de info ververst zodra je deze opent. Het zal dus hooguit ten koste gaan van de kostbare accu-duur van je Android-telefoon.
Eigenlijk mist Palmary Weather maar één ding: een widget voor op je homescreen. De ontwikkelaar werkt echter al aan een update die ondermeer de gewenste widget zal bevatten. Downloaden van Palmary Weather kan gratis in de Android Market, of door de QR-code te scannen. Lees je dit artikel via je Android-telefoon dan is de app direct te downloaden door deze link te selecteren

Meer info over deze uitgebreide weer-applicatie is te vinden op de website van de ontwikkelaar.

Applicatie: Palmary Weather
Versie: 1.03
Grootte: 1,94MB
Getest op: Sony Ericsson Xperia X10i
Oordeel: 8,5

Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's