De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Panasonic: eerste Android-toestellen in Europa in 2012

Redactie
17 november 2010, 10:42
1 min leestijd
Panasonic: eerste Android-toestellen in Europa in 2012
panasonic-telefoon

Eindelijk omarmt Panasonic het mobiele besturingssysteem Android. Volgend jaar verschijnen de eerste Android-toestellen van de fabrikant in Japan. Europa en de Verenigde Staten volgen in 2012. “We hebben de snelheid waarmee smartphones de Japanse markt domineren onderschat”, legt Osamu Waki, hoofd van de mobiele afdeling van Panasonic, uit. “Gezien de snelle verschuiving naar Android willen wij graag aansluiten.”

Het is logisch dat Panasonic mee wil doen, want Android is populairder dan ooit. Hoewel de groei van het aantal verkochte Android-toestellen afvlakt, is het groeipercentage van het aantal verkochte Android-toestellen nog steeds hoger dan dat van andere smartphones. In de maanden augustus, september en oktober gingen er zeven procent meer Android-toestellen over de toonbank dan in het kwartaal ervoor.

Lees verder na de advertentie.

De komende maanden komen er weer genoeg interessante tablets en telefoons uit, zoals de geruchtmakende Nexus S en de veelbelovende Notion Ink Adam. Kan Panasonic opboksen tegen grote jongens als HTC, Sony Ericsson, Motorola en Samsung, die veel marktaandeel in handen hebben op het gebied van Android?

Bron: Engadget

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's