Panasonic: eerste Android-toestellen in Europa in 2012
Redactie

panasonic-telefoonEindelijk omarmt Panasonic het mobiele besturingssysteem Android. Volgend jaar verschijnen de eerste Android-toestellen van de fabrikant in Japan. Europa en de Verenigde Staten volgen in 2012. “We hebben de snelheid waarmee smartphones de Japanse markt domineren onderschat”, legt Osamu Waki, hoofd van de mobiele afdeling van Panasonic, uit. “Gezien de snelle verschuiving naar Android willen wij graag aansluiten.”

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het is logisch dat Panasonic mee wil doen, want Android is populairder dan ooit. Hoewel de groei van het aantal verkochte Android-toestellen afvlakt, is het groeipercentage van het aantal verkochte Android-toestellen nog steeds hoger dan dat van andere smartphones. In de maanden augustus, september en oktober gingen er zeven procent meer Android-toestellen over de toonbank dan in het kwartaal ervoor.

De komende maanden komen er weer genoeg interessante tablets en telefoons uit, zoals de geruchtmakende Nexus S en de veelbelovende Notion Ink Adam. Kan Panasonic opboksen tegen grote jongens als HTC, Sony Ericsson, Motorola en Samsung, die veel marktaandeel in handen hebben op het gebied van Android?

Bron: Engadget

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.