Panasonic overweegt Android-toestel in 2010

panasonicDe Japanse fabrikant Panasonic denkt erover na om ook Android-toestellen te gaan ontwikkelen. Nu zou je denken: dan zal wel voor de thuismarkt zijn en bovendien: wie koopt er hier in Nederland eigenlijk een mobieltje van Panasonic? Maar toch is de fabrikant van plan om “overzee” te gaan. Directeur van de mobiele business unit Keisuke Ishii heeft op een persconferentie bevestigd dat ze serieus overwegen om voor 2010 een Android-toestel te ontwikkelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Volgens Panasonic gaat de wereldwijde markt voor open source smartphones over drie jaar een omvang van 100 miljoen toestellen bereiken. “We are seriously considering developing an Android-based handset and entering overseas mobile phone markets in fiscal 2010“, zei Ishii.

Meer details wilde Panasonic niet kwijt, ook niet over de plannen met mobiele telefoons buiten Japan. Op dit moment worden Panasonic-toestellen vooral op de thuismarkt verkocht, zoals de P-07A voor NTT DoCoMo op de foto hierboven.

Via: Android Community

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.