Panasonic zal geen Android tv’s maken
Wouter Nijsen

Google TVHet leek zo mooi, televisiekijken met Android als besturingssysteem voor een eenvoudige en snelle toegang tot internet. De eerste serieuze fabrikant haakt echter af: Panasonic heeft aangegeven geen Android in hun televisies te gaan toepassen. Als reden noemen ze de hoge kosten. In eerste instantie lijkt dat een vreemd argument, aangezien Google het Android-besturingssysteem gratis ter beschikking stelt. De grote kostenpost ligt echter niet bij de software maar bij de noodzakelijke hardware.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Deze hardware wordt namelijk gemaakt door Intel, de partner van Google bij het Google TV-project. En juist die Intel-chips zijn volgens Panasonic veel te duur. Eerder wees ook Samsung Android voor televisies om dezelfde reden af. Het lijkt er dus op dat Google, samen met partners Intel en Sony, geen vaste voet aan de grond zal krijgen bij de tv-fabrikanten.

Gelukkig heeft Google TV nog een troef achter de hand: er zijn namelijk plannen om ook een zogenaamde settop-boxen uit te brengen. Panasonic zal voorlopig doorgaan met de ontwikkeling van hun eigen widget-platform genaamd Viera Cast. Hiermee is het nu al mogelijk om bijvoorbeeld YouTube-filmpjes te bekijken. In de toekomst wil Panasonic dit platform ook openstellen voor andere ontwikkelaars.

Via o.a. The Korea Herald
Afbeelding: Cnet.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.