Parool Android-app: lees Het Parool gratis op je Android-telefoon

Wouter Nijsen
12 januari 2010, 0:46
1 min leestijd
Parool Android-app: lees Het Parool gratis op je Android-telefoon

Sinds enige tijd is er een Android-applicatie van Het Parool in de Android Market beschikbaar. Er was al een iPhone-applicatie van deze Amsterdamse krant beschikbaar en aan de vormgeving te zien heeft deze model gestaan voor de Android-versie.

De functionaliteit van de Parool-applicatie is behoorlijk basic. De applicatie opent een scherm met daarin de nieuwsartikelen. Onderin het scherm is een zwarte balk met daarin nog drie categorieën. Via de Meer-knop kun je de volgorde van deze  categorieën aanpassen of een andere categorie toevoegen. Het is niet mogelijk om nieuwsartikelen via de Parool-applicatie met de buitenwereld te delen via bijvoorbeeld email of Twitter. Ook zijn afbeeldingen in een nieuwsbericht niet te selecteren om ze zodoende in een groter formaat te bekijken.

De Parool-applicatie voor Android werkt vlot en de bediening roept geen vraagtekens op. Om een andere categorie nieuws te lezen moet je ofwel een keuze maken uit de balk onderin het scherm, of een categorie via de Meer-knop selecteren. Handiger zou het zijn wanneer je zelf een aantal categorieën aan het hoofdscherm zou kunnen toevoegen. Op die manier zou je bijvoorbeeld drie soorten nieuws onder elkaar in één keer kunnen ‘koppensnellen’ door simpelweg naar beneden te scrollen.

Lees verder na de advertentie.

De Android-applicatie van Het Parool is volledig gratis te downloaden en te gebruiken. Kritiekpunt van de iPhone versie van Het Parool was de in de artikelen aanwezige reclame. Gelukkig blijkt dit bij de Android-versie niet van toepassing en hopelijk blijft deze versie advertentie-vrij. Het Parool is gratis te downloaden in de Android Market, of door het scannen van de QR-code.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu