Parrot AR.Drone helicopter ook met Android te bedienen

ar droneParrot staat vooral bekend om z’n carkits en digitale fotolijstjes. Maar afgelopen januari baarden ze opzien op de Consumer Electronics Show: ze lieten een helicopter zien die via een mobiele telefoon te bedienen is. Het leek een speeltje, maar Parrot is daadwerkelijk van plan de AR.Drone op de markt te brengen. Tijdens de E3-beurs geven ze meer details.

De AR.Drone is voorzien van Wi-Fi en beschikt over augmented reality-functies. Tot nu toe werd alleen een iPhone-applicatie gebruikt voor de bediening, maar vorige week liet Parrot tijdens Google I/O zien dat ze ook een Android-applicatie hebben gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De AR.Drone wordt hier gedemonstreerd met een Nexus One:

De E3 gaat vanaf 15 juni 2010 van start in Los Angeles. Afgelopen januari werd nog gezegd dat de quadricopter rond de 500 dollar zou gaan kosten en voor het eind van het jaar op de markt kwam. Half juni weten we meer.

parrot ardrone

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.