parrot androidParrot heeft eerder al eens Android gebruikt in een digitaal fotolijstje, de Grande Specchio. Ook maakten ze de AR.Drone geschikt voor bediening door Android-toestellen. En op de CES 2011 laten ze opnieuw iets met Android zien: twee systemen voor in de auto en een OEM-module waarmee andere fabrikanten bezig kunnen gaan. Tijdens de CES 2011 zijn de systemen aanwezig en kun je ze ook uitproberen.

De Parrot Asteroid is een soort autoradio met handsfree-functie zoals Parrot al eerder uitbracht: je kunt ermee bellen, multimedia afspelen en connected services gebruiken, maar dan op een apparaat dat op Android draait. De Parrot Asteroid Touch heeft al deze functies ook, maar met een groter scherm en een navigatiefunctie.

asteroidMaar het wordt pas echt leuk met de FC6100 OEM-module, waarmee autofabrikanten kunnen zorgen dat de bestuurder Android-apps kan gebruiken. Als je een display in je auto maakt (of ophangt) kun je via knoppen op het stuur gewoon alle Android-functies bedienen.

We konden bijvoorbeeld bladeren door een gewone Android-interface zoals je op je telefoon vindt en daarbij Facebook opstarten, Angry Birds spelen of een mailtje beantwoorden – met een beetje hulp van het touchscreen en de knoppen in het stuur. Het valt te bezien welke concrete toepassingen dit gaat opleveren, want echt veilig is het niet om al die functies beschikbaar te hebben tijdens het autorijden.

Links zie je de OEM-module in actie, rechts hoe je console in de auto er straks uit zou kunnen zien.

Voorlopig is het realistischer om naar de producten te kijken die Parrot al in de folders heeft afgedrukt: de Asteroid en Asteroid Touch.

Asteroid aan boord betekent:

  • Muziek uit alle bronnen: FM-radio, webradio, iPod/iPhone, usb-stick, sd-kaart of line-in. Je kunt muzieknummers zoeken met stemcommando’s en hebt music-on-demand tot je beschikking.
  • Internet-apps hebben betrekking op parkeren, benzinestations, flitspalen en points of interest.
  • Handsfree bellen betekent: bellen zonder je handen van het stuur te halen, gesproken herkenning van je contactpersonen en synchronisatie met je telefoonboek.