De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google gaat Nexus-toestellen maandelijks van patches voorzien

Redactie
6 augustus 2015, 9:20
1 min leestijd
Google gaat Nexus-toestellen maandelijks van patches voorzien

Google gaat Nexus-toestellen maandelijks van beveiligingspatches voorzien. De internetgigant reageert hiermee op het recente ernstige lek in het videoframework van Android.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt Google bekend op zijn blog. Eerder werd bekend dat kwaadwillenden via een video malafide code op Android kunnen uitvoeren, waarna de alarmbellen bij zowel Google als fabrikanten zijn gaan rinkelen. Na Samsung kondigt nu ook Google aan om op regelmatige basis zijn  apparaten van beveiligingsupdates te voorzien. De eerste patch is vanaf vandaag beschikbaar voor de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 en Nexus Player.

Patch voor Nexus-toestellen

“Nexus-toestellen hebben altijd al behoord  tot de eerste groep Androids die de nieuwste firmware-updates en beveiligingspatches krijgen. Vanaf deze week gaan we maandelijks ota-updates met beveiligingspatches uitrollen, naast de standaard ota-updates voor het systeem. Daarnaast komen de patches beschikbaar via het Android Open Source Project en worden Nexus-toestellen voor minimaal drie jaar voorzien van beveiligingsupdates”, aldus Google. Door de patches ook via het Android Open Source Project publiekelijk te maken, kunnen fabrikanten dezelfde patches uitrollen voor hun toestellen.

nexus5-gr

Google merkt wel op dat Android specifiek gebruikmaakt van een Application Sandbox-model, waarin apps geen toegang hebben tot andere apps of gevoelige informatie van de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat het voor malware lastiger is om data te ontfutselen, waardoor malware op dit moment met name pop-ups laten zien waardoor kwaadwillenden op die manier geld verdienen.

Laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu