Patent van HTC beschrijft virtueel boek, opvolger van HTC Sense?

htc virtueel boekHTC heeft een patent ingediend, waarin een gebruikersinterface wordt omschreven om applicaties, widgets en webpagina’s op je toestel te organiseren. De applicaties en andere items vormen samen een soort virtueel boek. Open webpagina’s zijn ook als boekpagina’s te zien. Met je vinger kun je door de pagina’s bladeren. Het idee van de Rolodex lijkt daarmee wel een beetje terug: een kaartsysteem waar je doorheen moet bladeren. Bij het ombladeren zie je een animatie. Alle items zien er voor de gebruiker hetzelfde uit. Het maakt dus niet uit of je met een webpagina, een widget of een native applicatie te maken hebt, zodat een uniform uiterlijk ontstaat.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De gekozen oplossing lijkt erg op wat Palm op de Palm Pre heeft gedaan, vindt Gizmodo. De patentaanvraag is hier te vinden: US Patent & Trademark Office.

HTC Virtual Book

Hieronder zie je het kaartenbak-idee:

htc virtual book patent

Via: UnwiredView

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.