Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Paus verlicht kerstboom met behulp van Android-tablet

Redactie
10 december 2011, 12:00
1 min leestijd
Paus verlicht kerstboom met behulp van Android-tablet
Paus verlicht kerstboom met behulp van Android-tablet

Paus Benedict XVI heeft de lichten van de grootste kerstboom ter wereld aangestoken met één druk op een virtuele knop. Nieuwszender MSNBC wist te achterhalen dat de paus hiervoor gebruikt maakte van een Sony Tablet S. Dit is opvallend, omdat eerder werd gemeld dat de paus van een iPad zou gebruiken. Waarom de paus het laatste moment is overgestapt naar de Tablet S is niet bekend.

De grootste elektronische kerstboom ter wereld is eigenlijk een lichtstellage die op de berg Igino in het Italiaanse dorp Gubbio ligt. Omdat Gubbio zo’n 200 kilometer van het Vaticaan is gekozen voor een digitale oplossing om de paus de lichten te laten ontsteken. De ‘kerstboom’ werd in 1981 aangelegd en wordt elke jaar verlicht. De lichten blijven branden tot 6 januari als het feest van Driekoningen wordt gevierd.

Lees verder na de advertentie.

In het onderstaande filmpje zie je Paus Benedict XVI met de Sony Tablet S spelen. Vervolgens drukt hij op een knop waarna de kerstlichten gaan branden. Waarom de paus voor een Android-tablet kiest is niet duidelijk, maar wellicht vond hij een iPad niet kunnen omdat Steve Jobs een overtuigd boeddhist was.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu