Paus verlicht kerstboom met behulp van Android-tablet

Paus verlicht kerstboom met behulp van Android-tabletPaus Benedict XVI heeft de lichten van de grootste kerstboom ter wereld aangestoken met één druk op een virtuele knop. Nieuwszender MSNBC wist te achterhalen dat de paus hiervoor gebruikt maakte van een Sony Tablet S. Dit is opvallend, omdat eerder werd gemeld dat de paus van een iPad zou gebruiken. Waarom de paus het laatste moment is overgestapt naar de Tablet S is niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De grootste elektronische kerstboom ter wereld is eigenlijk een lichtstellage die op de berg Igino in het Italiaanse dorp Gubbio ligt. Omdat Gubbio zo’n 200 kilometer van het Vaticaan is gekozen voor een digitale oplossing om de paus de lichten te laten ontsteken. De ‘kerstboom’ werd in 1981 aangelegd en wordt elke jaar verlicht. De lichten blijven branden tot 6 januari als het feest van Driekoningen wordt gevierd.

In het onderstaande filmpje zie je Paus Benedict XVI met de Sony Tablet S spelen. Vervolgens drukt hij op een knop waarna de kerstlichten gaan branden. Waarom de paus voor een Android-tablet kiest is niet duidelijk, maar wellicht vond hij een iPad niet kunnen omdat Steve Jobs een overtuigd boeddhist was.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.