PayPal gaat betalingen in Android-applicaties mogelijk maken

Redactie
21 april 2010, 22:22
1 min leestijd
PayPal gaat betalingen in Android-applicaties mogelijk maken
paypal
paypal betalingen

In Amsterdam vond vandaag voor de vijfde keer Social Media Club plaats, een maandelijkse bijeenkomst voor mensen die zakelijk meer met sociale media willen doen. Dennis van Allemeersch, Country Manager van PayPal Benelux had twee belangrijke aankondigingen: het wordt straks mogelijk om in de Android Market PayPal als betalingsmethode te gebruiken én er komt een mogelijkheid om vanuit applicaties aankopen te doen. Op de iPhone is zoiets al mogelijk: via In App Purchases kunnen gebruikers extra aankopen doen. Bij navigatiesoftware kun je bijvoorbeeld een flitspaalabonnement aanschaffen en bij een spelletje kun je extra wapens kopen.

Straks wordt dat ook op Android mogelijk. De betalingen komen als eerste beschikbaar in Nederland, Frankrijk, Italië, UK, VS, Canada en Australië. Van Allemeersch heeft grote verwachtingen van Android: hij ziet dat het aantal gebruikers al bijna net zo groot is als bij de iPhone.

Lees verder na de advertentie.

PayPal’s oplossing maakt het gemakkelijker voor mensen die geen creditcard hebben om aankopen te doen in de Android Market en in applicaties zelf. Van Allemeersch: “De Android-applicaties zijn voor In App Purchases nog belangrijker dan de iPhone.”

In de Android Market is nog maar net versie 1.1.3 van de PayPal-applicatie verschenen, waarmee je al gewone aankopen kan doen.

Categorie: Google Play
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's