PayPal gaat betalingen in Android-applicaties mogelijk maken

paypalIn Amsterdam vond vandaag voor de vijfde keer Social Media Club plaats, een maandelijkse bijeenkomst voor mensen die zakelijk meer met sociale media willen doen. Dennis van Allemeersch, Country Manager van PayPal Benelux had twee belangrijke aankondigingen: het wordt straks mogelijk om in de Android Market PayPal als betalingsmethode te gebruiken én er komt een mogelijkheid om vanuit applicaties aankopen te doen. Op de iPhone is zoiets al mogelijk: via In App Purchases kunnen gebruikers extra aankopen doen. Bij navigatiesoftware kun je bijvoorbeeld een flitspaalabonnement aanschaffen en bij een spelletje kun je extra wapens kopen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


paypal betalingenStraks wordt dat ook op Android mogelijk. De betalingen komen als eerste beschikbaar in Nederland, Frankrijk, Italië, UK, VS, Canada en Australië. Van Allemeersch heeft grote verwachtingen van Android: hij ziet dat het aantal gebruikers al bijna net zo groot is als bij de iPhone.

PayPal’s oplossing maakt het gemakkelijker voor mensen die geen creditcard hebben om aankopen te doen in de Android Market en in applicaties zelf. Van Allemeersch: “De Android-applicaties zijn voor In App Purchases nog belangrijker dan de iPhone.”

In de Android Market is nog maar net versie 1.1.3 van de PayPal-applicatie verschenen, waarmee je al gewone aankopen kan doen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.