Pebble komt met Pebble Steel: smartwatch van roestvrij staal

Pebble SteelPebble start eind deze maand met de verkoop van de Pebble Steel smartwatch, een slim horloge gemaakt van roestvrij staal. De nieuwe Pebble smartwatch is honderd dollar duurder dan zijn voorganger van plastic en wordt beschikbaar in de kleuren zwart en grijs. Net als de eerste Pebble smartwatch is de Pebble Steel waterbestendig en is de polsband te vervangen door eentje van bijvoorbeeld leer. De draagbare gadget krijgt een adviesprijs van 240 dollar.

De eerste Pebble smartwatch werd begin vorig jaar uitgebracht na een zeer succesvolle campagne op de crowdfunding-website KickStarter. In een aantal weken werd er dankzij bijna 70.000 investeerders ruim 10 miljoen dollar opgehaald. In januari werd vervolgens gestart met de massaproductie van de smartwatch. Inmiddels zijn er naar schatting zo’n 275.000 slimme horloges verkocht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Pebble Steel kopenDe Pebble Steel wijkt qua vorm en functionaliteit weinig af van de originele Pebble. Ook deze smartwatch heeft een 1,26 inch monochroom scherm (144 bij 168 pixels) waarop meldingen van je smartphone zoals sms’jes, e-mails en telefoonoproepen worden getoond. Via bluetooth koppel je het horloge met je Android- of Apple-smartphone, waarna je hem gemakkelijk instelt via de Pebble-app.

De Pebble heeft geen touchscreen, zoals de Sony Smartwatch 2, maar een viertal knoppen waarmee je door de overzichtelijke menu’s scrolt. De accu staat bij gemiddeld gebruik garant voor 7 dagen gebruik, voordat het apparaatje weer aan de lader moet. Naar verwachting is dat bij de Pebble Steel niet anders.

Lees meer over de beste Android smartwatches en welke je moet hebben!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.