Nieuwe Pebble-smartwatch verplettert Kickstarter

Redactie
24 februari 2015, 16:27
1 min leestijd
Nieuwe Pebble-smartwatch verplettert Kickstarter

Pebble heeft dinsdag de opvolger van zijn succesvolle smartwatch aangekondigd. De Pebble Time heeft binnen enkele minuten zijn financieringsdoel van 500.000 dollar behaald.

Lees verder na de advertentie.

De Pebble-smartwatch werkt samen met Android via een speciale app. De smartwatch stuurt notificaties door  en kent enkele zelfstandige functies, zoals het bijhouden van je stappen en het installeren van een nieuwe klok-design.

Pebble Time is de opvolger van deze populaire smartwatch heeft een kleurenscherm en accuduur van zeven dagen. Net als zijn voorganger is het accessoire opnieuw te koop via Kickstarter, waar je het product nog 31 dagen kunt aanschaffen.

Dit is er allemaal nieuw bij de Pebble Time

De Pebble Time is met 9.5 millimeter zo’n 20 procent dunner dan de originele Pebble. De smartwatch heeft een kleuren e-paper-scherm dat zeer energiezuinig is en kan via de ingebouwde microfoon overweg met spraakacties, zoals reageren op een sms’je. Deze feature werkt met de meeste grote apps, zoals WhatsApp en Gmail.

pebbletime

Aan de zijkant van de Pebble Time zijn drie fysieke knoppen te vinden waarmee je door de nieuwe software navigeert. De software leunt op nieuwe, ietwat feestelijke  animaties die prettig zijn om naar te kijken. Daarnaast is de smartwatch water- en krasbestendig, waarbij laatstgenoemde door het gebruik van Gorilla Glass komt.

De video van het Kickstarter-project

Pebble Time kopen

De Early Bird van de Pebble Time is voor 159 dollar (140 euro) te koop, waarna degenen die ‘m te laat kopen 179 dollar (157 euro) moeten betalen. De uiteindelijke retailprijs wordt 199 dollar (175 euro). De verzendkosten naar Nederland zijn maar 10 dollar (8,8 euro). In mei wordt de smartwatch aan backers geleverd.

De Pebble Time komt beschikbaar in de kleuren zwart, wit en rood. De smartwatch is compatibel met alle 22mm-bandjes die je voor horloges kunt kopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu