De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Pedometer: handige stappenteller speciaal voor de Nexus 5

Redactie
3 februari 2014, 10:42
1 min leestijd
Pedometer: handige stappenteller speciaal voor de Nexus 5
pedometer

Pedometer (stappenteller is in het Engels ‘pedometer’) is een stappenteller die weinig energie verbruikt en jouw totaal aantal stappen en daarmee activiteit bijhoudt. Een interessante eigenschap van Pedometer is dat de app speciaal voor de Nexus 5 is ontwikkeld. De Google-smartphone beschikt namelijk over enkele sensoren binnen de hardware die dergelijke activiteiten heel nauwkeurig en zonder te veel energie te verbruiken kunnen registeren.

“De app is ontworpen om de hele tijd te draaien, maar vrijwel geen impact op je accuduur te hebben”, aldus de ontwikkelaar van de app. “Pedometer gebruikt specifieke hardware-sensoren van de Nexus 5 die normaliter ook al staan ingeschakeld, ook al gebruik je geen stappenteller.”

Lees verder na de advertentie.

Pedometer: screenshots

Pedo houdt ook geen locatie bij. Dit betekent dat er geen geschiedenis van jouw activiteiten kan worden getoond, maar dat de gps ook niet ingeschakeld wordt. Dit bespaart tevens energie. Ook is er een sociale feature aanwezig waarbij je met je Google+ account kunt inloggen en tegen vrienden kunt ‘spelen’ om de meeste stappen te behalen.

Verder zijn er nog speciale achievements te verkrijgen, die je kunt behalen door een specifiek aantal stappen of een specifiek aantal dagen. Mocht je de handige lockscreen-app DashClock hebben geïnstalleerd: Pedometer biedt ook ondersteuning voor DashClock om de meest actuele informatie over het aantal stappen op het lockscreen te tonen.

Pedometer is gratis in Google Play te downloaden en alleen beschikbaar voor de Nexus 5.

Download: Pedometer (gratis)

De beste Nexus 5 deals

Laatste nieuws over de Nexus 5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu