Pedometer: handige stappenteller speciaal voor de Nexus 5
Redactie

pedometerPedometer (stappenteller is in het Engels ‘pedometer’) is een stappenteller die weinig energie verbruikt en jouw totaal aantal stappen en daarmee activiteit bijhoudt. Een interessante eigenschap van Pedometer is dat de app speciaal voor de Nexus 5 is ontwikkeld. De Google-smartphone beschikt namelijk over enkele sensoren binnen de hardware die dergelijke activiteiten heel nauwkeurig en zonder te veel energie te verbruiken kunnen registeren.

“De app is ontworpen om de hele tijd te draaien, maar vrijwel geen impact op je accuduur te hebben”, aldus de ontwikkelaar van de app. “Pedometer gebruikt specifieke hardware-sensoren van de Nexus 5 die normaliter ook al staan ingeschakeld, ook al gebruik je geen stappenteller.”

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Pedometer: screenshots

Pedo houdt ook geen locatie bij. Dit betekent dat er geen geschiedenis van jouw activiteiten kan worden getoond, maar dat de gps ook niet ingeschakeld wordt. Dit bespaart tevens energie. Ook is er een sociale feature aanwezig waarbij je met je Google+ account kunt inloggen en tegen vrienden kunt ‘spelen’ om de meeste stappen te behalen.

Verder zijn er nog speciale achievements te verkrijgen, die je kunt behalen door een specifiek aantal stappen of een specifiek aantal dagen. Mocht je de handige lockscreen-app DashClock hebben geïnstalleerd: Pedometer biedt ook ondersteuning voor DashClock om de meest actuele informatie over het aantal stappen op het lockscreen te tonen.

Pedometer is gratis in Google Play te downloaden en alleen beschikbaar voor de Nexus 5.

Download: Pedometer (gratis)

De beste Nexus 5 deals

[ad-block id=11 style=narrow]

Laatste nieuws over de Nexus 5

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.