People of Lava: televisie met Android OS uit Zweden

android tvDe Zweedse fabrikant “People of Lava” heeft een televisie met Android erop gemaakt. Het 42 inch toestel met LED-technologie en Full-HD gaat deze zomer in bètatesting en zal naar verwachting in september op de markt komen. Na het uitbrengen van de 42 inch versie (106 cm) zullen 47 en 55 inch varianten (resp. 119 en 139 cm) uitgebracht worden. De prijs van de kleinste versie zal ergens tussen de €2.000 en €2.500 komen te liggen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De voorlopige specs staan op de site, maar kunnen na de bètaperiode nog wijzigen. Bij het toestel zit een draadloos toetsenbord.

De televisie bevat Android 1.5 en wordt geleverd met Facebook, YouTube, Google Maps, en Twitter, alsmede een webbrowser en e-mailclient. Daarnaast zal People of Lava een speciale ‘App Store’ maken waarin extra functionaliteit geboden zal worden.

De vraag is echter wat een gebruiker zal gaan doen. Met een laptop, een iPod touch en een smartphone bij de hand, ga je achter de TV tekst in zitten tikken? Natuurlijk, YouTube zal veel gebruikt worden, even Facebook checken of een adres opzoeken op Google Maps zal ook redelijk normaal zijn. Maar gaat de kijker Twitter updaten terwijl hij zit te kijken en zo ja, doet hij dat dan via de TV of via iets anders dat in de buurt ligt?

Mijn eigen ervaring (ik heb een Mac Mini onder m’n TV staan) is dat je statusupdates met een laptop of smartphone doet. Eventueel een iPad, als ik die zou hebben. Maar mails lezen en beantwoorden doe ik hoofdzakelijk op een laptop of desktop, of m’n Android-smartphone. Het zal dus interessant zijn om te zien wat er uit de testperiode naar voren komt en welke apps ze in hun Market zullen plaatsen.

scandinavia android tv

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.