Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Twitters livestream-app Periscope komt ook naar Android

Redactie
26 maart 2015, 9:51
1 min leestijd
Twitters livestream-app Periscope komt ook naar Android

Twitter heeft vandaag Periscope gelanceerd, een livestream-app die de strijd aangaat met het in korte tijd enorm populair geworden Meerkat. De app is er vooralsnog alleen voor iOS, maar komt ook naar Android.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over Periscope

periscope ios

Periscope kun je – net als Meerkat – gebruiken om te livestreamen wat je aan het doen bent. Met een druk op de knop start je een uitzending, die je desgewenst kunt delen met je volgers op Twitter. Naar verluidt betaalde Twitter afgelopen januari 100 miljoen dollar voor Periscope.

Het grote voordeel van de app ten opzichte van Meerkat is dat je streams kunt bewaren om ze later weer af te spelen. Dat is iets dat met Meerkat op het moment van schrijven nog niet mogelijk is. Wel kun je de hashtag #Katch toevoegen aan de beschrijving van je Meerkat-stream, zodat deze automatisch wordt geüpload naar YouTube.

Live-uitzendingen bekijken

Het is ook mogelijk om privé-uitzendingen te starten

Vanuit het startscherm van Periscope krijg je toegang tot een lijst van streams die momenteel live zijn. Verder is het mogelijk om recente streams te bekijken en er zelf eentje te starten. Standaard worden livestreams bewaard, maar met een druk op de knop kun je dit voorkomen. Bekijk je een livestream die je leuk vindt, kun je met een hartje je waardering tonen.

Tot slot is het mogelijk om andere gebruikers te volgen en meldingen te krijgen als nieuwe streams beginnen. Deze pushnotificaties zijn desgewenst uit te schakelen. Ook is het mogelijk om privé-uitzendingen te starten, mocht je niet willen dat je Twitter-volgers meekijken.

Wanneer de Android-versie van Periscope precies beschikbaar wordt, is niet bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu