De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Binnenkort: bekijk Periscope-video’s vanuit je Twitter-tijdlijn

Redactie
12 januari 2016, 15:55
2 min leestijd
Binnenkort: bekijk Periscope-video’s vanuit je Twitter-tijdlijn

Twitter is gestart met het tonen van Periscope-video’s in de eigen app. Hierdoor is het niet langer nodig om de Periscope-app te openen als je een stream wilt afspelen. De iOS-update staat al live, aan de Android-versie wordt nog gewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Periscope Twitter functie

Tot nu toe moest je de Periscope-app of je browser openen om vanuit Twitter een Periscope-video te bekijken. Binnenkort is het echter ook voor Android-gebruikers mogelijk om een stream direct in de  tijdlijn af te spelen. Voor iOS is de functie sinds vandaag  beschikbaar.

Periscope is sinds begin 2015 onderdeel van Twitter en heeft inmiddels al zo’n 100 miljoen streams uitgezonden. Toch zakt de interesse voor het platform langzaamaan weg. Met de nieuwe mogelijkheid om in je tijdlijn video’s te bekijken, wil Twitter Periscope een boost geven. De nieuwe functie werd al eerder geïmplementeerd in Facebook.

Android-versie

De  Periscope-streams worden binnenkort ook afgespeeld wanneer je ze tegenkomt op je Twitter-tijdlijn. Wel zonder geluid en je kunt zelfs het automatisch afspelen uitschakelen in de  instellingen. Je kunt de video in een groter formaat bekijken en het geluid activeren door erop te tikken. De bedoeling is dat door de toevoeging van visuele elementen de link naar Periscope meer opvalt en dat zo  nieuwe gebruikers worden getrokken.  Eerder werd geen beeld (afbeelding of video) getoond bij het delen van  een Periscope-link op Twitter.

Wil je een reactie achter laten bij een stream of een hartje geven, dan moet  je echter nog wel de Periscope-app openen. Wel is het mogelijk om reacties en likes van andere geïnteresseerden te bekijken. De nieuwe Periscope Twitter-functie is zoals gezegd nog niet voor iedereen beschikbaar. Voor iOS-gebruikers wordt deze momenteel uitgerold, terwijl Twitter nog werkt aan de Android- en web-variant. Je ziet de video’s echter vanzelf verschijnen in je tijdlijn; een update van de Twitter-app is niet noodzakelijk.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: Periscope
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's