De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Persconferentie LG: introductie Optimus 3D en Optimus Pad #mwc11

Redactie
14 februari 2011, 12:28
2 min leestijd

LG introduceerde vanochtend haar nieuwste toestellen tijdens een persconferentie op het Mobile World Congress in Barcelona. Eigenlijk onthulde het bedrijf geen grote verrassingen meer, want de belangrijkste informatie over toestellen als de Optimus 3D en Optimus Pad lekte de afgelopen weken al uit.

De Optimus 3D kan 3D-video`s en foto`s opnemen én afspelen. De telefoon beschikt over een multikernprocessor van Texas Instruments, namelijk de TI OMAP 4-chip. Het scherm van deze Android-telefoon heeft een grootte van 4,3 inch. Wie 3D-beelden wil bekijken, die heeft daarvoor geen brilletje nodig.

Net als het scherm van de Nintendo 3DS maakt het touchscreen van de LG Optimus 3D gebruik van speciale kristallen die licht blokkeren. Hierdoor krijgen je ogen twee verschillende plaatjes te zien. Daarnaast kan de LG Optimus 3D driedimensionale beelden opnemen dankzij twee camera`s aan de achterkant van het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Door de multikernprocessor kan de gebruiker goede prestaties verwachten tijdens het surfen, gamen en kijken van video’s. Door de uitgebreide connectiviteit, zoals HDMI (High-Definition Multimedia Interface) en DLNA (Digital Living Network Alliance), kunnen gebruikers ook makkelijk media afspelen op televisies en monitoren, maar ook delen via YouTube 3D. YouTube 3D is een nieuw platform, waar gebruikers 3D-video’s kunnen bekijken van andere partijen. Dit lijkt mij zeer interessant!

Tijdens de persconferentie liet marketing directeur Daniel Hernandez de uitslag van een benchmarktest zien. De LG Optimus 3D haalde een score van 2958 en dat is torenhoog in vergelijking met telefoons van concurrenten. Dit komt vooral door de multikernprocessor, die voor fantastische prestaties zorgt.

Optimus Pad

LG toonde tijdens de presentatie ook de Optimus Pad. Dit is een Android-tablet met een grootte van 8,9 inch en een resolutie van 1280 bij 768 pixels. Deze tabletcomputer beschikt over een Tegra 2-processor. Deze tablet is groter, maar ook langwerpiger dan de Galaxy Tab, waardoor de tabletcomputer met één hand vast te houden is (zie foto rechts). De tablet heeft een twee megapixelcamera en is voorzien van Android 3.0 (Honeycomb).

“Nu de markt wordt overspoeld door tablets, stonden wij erop dat de LG Optimus Pad de lat hoger zou leggen om opnieuw te definiëren wat een tablet moet zijn“, aldus dr. Jong-seok Park, CEO van LG Electronics Mobile Communications Company. “Volgens ons is de LG Optimus Pad de perfecte mix, want hij past gemakkelijk in de hand en biedt een aangename kijkervaring, zonder aan prestaties in te boeten.“

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Optimus 3D Speed
LG Optimus 3D Speed

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu