Persmeeting HTC: verslag vanaf MWC 2010 [MWC2010]

Redactie
16 februari 2010, 12:32
3 min leestijd
Persmeeting HTC: verslag vanaf MWC 2010 [MWC2010]
htc persbijeenkomst

Eigenlijk was het plan om een liveverslag van de persbijeenkomst van HTC te maken, maar omdat de Wi-Fi vlak voor aanvang van het evenement uitviel en het 3G-netwerk daardoor overbelast raakte, is het een net-niet-live-verslag geworden. Peter Chou, CEO van HTC, opende de bijeenkomst met de opmerking dat er een verschuiving plaatsvindt van hardware naar software. Toch zijn ook innovaties aan de buitenkant van het toestel nog steeds van belang, wat we later tijdens de persbijeenkomst te zien kregen door de keuze voor een unibody-design bij de HTC Legend: de behuizing is uit één stuk aluminium gemaakt.

Drew Bamfort, verantwoordelijk voor HTC Sense vertelde dat er veel feedback van gebruikers in de softwareverbeteringen wordt verwerkt. Hij liet alvast de nieuwe weerbericht-widget zien. Ook vertelde Bamfort over kleine verbeteringen die het gebruik van de telefoon makkelijker maken. Iedereen kent wel het probleem dat je de beltoon van de telefoon snel wilt stoppen als je in een vergadering zit en er komt een telefoontje binnen. Als oplossing heeft HTC bedacht dat het volume van de beltoon afneemt zodra je de telefoon oppakt (dankzij de bewegingssensor). HTC wil tijdens het gebruik van je telefoon ook de emotie aanspreken, met functies waar je blij van wordt. Gelukkig zitten er ook gewone, praktische dingen in de nieuwe HTC Sense, zoals een nieuwe manier om je homescreens zichtbaar te maken. Door op je homescreen te pinchen krijg je een overzicht van alle beschikbare homescreens te zien.

Lees verder na de advertentie.

John Wang, de marketingman van HTC, vertelde over de nieuwe Friend Stream-functie, waarbij je alle berichten en foto’s van verschillende sociale netwerken bij elkaar hebt. Vervolgens kondigde hij aan waar we voor waren gekomen: de HTC Legend met unibody-design van aluminium en de HTC Desire, naar eigen zeggen de ‘superphone’ waar iedereen op zit te wachten. Toegegeven: als Google nog meer tijd neemt om de Nexus One in Nederland op de markt te brengen, wordt het aantrekkelijker om gewoon op de HTC Desire te wachten. Die ziet er qua uiterlijk ongeveer hetzelfde uit, maar is qua technische specs beter voorzien. De HTC Legend daarentegen, moet meer als opvolger van de Hero worden gezien en heeft overigens ook een knik onderaan het toestel (de ‘kin’).

Update: nu met foto’s:

[flickr]set:72157623321403201[/flickr]

Vervolgens kwam Florian Seiche, verantwoordelijk voor HTC Europa, aan bod. Hij vertelde dat alledrie genoemde apparaten in Europa en Azië beschikbaar komen vanaf begin tweede kwartaal 2010. In de april liggen ze overal in de winkel. Voor deze toestellen heeft HTC een recordaantal operators weten te strikken. Patrick Chomet van Vodafone kwam op het podium om te vertellen dat zijn bedrijf de nieuwe toestellen helemaal ziet zitten. Vodafone merkt een polarisatie: enerzijds neemt de vraag naar high end-smartphones toe en tegelijk is er een grote vraag naar goedkope telefoons. Het middensegment neemt in belang af.

Ter afsluiting wilde CEO Peter Chou nog even kwijt, dat HTC van plan is om toestellen met Windows Phone 7 uit te brengen en dat ze committed zijn om met Microsoft daarin door te gaan. Wat de nieuwe versie van HTC Sense betreft: dit zullen ze ook op bestaande toestellen gaan aanbieden.

Categorie: Fabrikanten
Thema: MWC
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's