PHAB 2 Pro is het eerste Project Tango-toestel van Lenovo

Erwin Vogelaar
9 juni 2016, 19:51
2 min leestijd
PHAB 2 Pro is het eerste Project Tango-toestel van Lenovo

Lenovo heeft het eerste Project Tango-toestel onthuld tijdens Tech World 2016. Het toestel is onderdeel van de PHAB-familie en heet officieel de PHAB 2 Pro.

Lees verder na de advertentie.

PHAB 2 Pro Project Tango

In plaats van een volledig nieuwe smartphonelijn, is het eerste Project Tango-toestel van Lenovo onderdeel van de PHAB-familie. Specifiek gaat het om de PHAB 2 Pro. Het is geen mooie naam, voor best een fraai  en vooral groot toestel. De PHAB-toestellen zitten tussen smartphones en tablets in en dat is met de PHAB 2 Pro met een 6,4 inch-scherm niet anders.

Phab 2 Pro Project Tango

De PHAB 2 Pro heeft verder een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 652-chip, 4GB RAM en 64GB geheugen. De accu is flink met 4050 mAh. De PHAB2 draait uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow). Verder heeft het toestel een 16 megapixel-camera en nog drie andere camera’s met sensoren voor de mogelijkheden van Project Tango. Met Project Tango is het mogelijk om de wereld op te leuken met virtuele elementen door augmented reality. Lenovo werkt nauw samen met Google voor dit toestel om met deze technologie het dagelijks leven te verbeteren. Zo zijn er mogelijkheden voor games, maar bijvoorbeeld ook het virtueel inrichten van een ruimte. Overigens heet Project Tango vanaf nu gewoon Tango.

Het toestel zal in champagne goud en gunmetal grey verkrijgbaar zijn. Wanneer het toestel in de Benelux verkrijgbaar is en hoeveel het kost, is nog niet bekend. In de Verenigde Staten is het toestel vanaf september te koop voor 499 dollar.

PHAB 2-familie

Naast de PHAB 2 Pro voor Project Tango is er ook een standaard PHAB 2 en een PHAB 2 Plus. Beide toestellen hebben duidelijk minder krachtig3 hardware. De  toestellen hebben een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, 3GB RAM, 32GB geheugen en een 4050 mAh-accu. De PHAB 2 heeft echter een Mediatek MT8735-chip, terwijl de PHAB 2 Plus een Mediatek MT8783-chip heeft. Ook heeft de PHAB 2 een enkele 13 megapixel-camera, terwijl de PHAB 2 Plus er twee heeft.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Lenovo Phab 2 Pro
Lenovo Phab 2 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu