De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Lenovo stelt Phab 2 Pro uit: Project Tango vertraagd

Thomas Haenen
14 september 2016, 15:16
2 min leestijd
Lenovo stelt Phab 2 Pro uit: Project Tango vertraagd

De Lenovo Phab 2 Pro verschijnt later dan verwacht. De fabrikant heeft stilletjes de release van zijn eerste augmented reality-smartphone uitgesteld.

Lees verder na de advertentie.

Phab 2 Pro release

De Phab 2 Pro verschijnt nu ‘dit najaar’, zo belooft Lenovo’s site. Tot voor kort beloofde de fabrikant nog dat het toestel in de zomer zou verschijnen, met een verwachte releasedatum van september. Inmiddels lijkt het er niet op dat de fabrikant een Phab 2 Pro release in september gaat halen. Een nieuwe releasedatum is nog onbekend. Lenovo liet eerder al weten dat de het toestel waarschijnlijk ook in Nederland zal verschijnen.

Phab 2 Pro Project Tango

Het uitstel betekent een terugslag voor Project Tango, het augmented reality-project van Google. De Phab 2 Pro zou het eerste consumentenproduct zijn dat over de nieuwe software beschikt. Tango is al sinds begin 2014 in ontwikkeling en nu moeten we nog iets langer wachten voor we er daadwerkelijk mee aan de slag kunnen.

Met ‘augmented reality’ worden digitale voorwerpen in de echte wereld geprojecteerd en getoond. Smartphones en tablets die ontwikkeld zijn met Project Tango beschikken over speciale hardware en software die dat zo realistisch mogelijk moeten maken. Je toestel kan bijvoorbeeld scannen hoe groot je omgeving is en wat de afstand is tot de vloer, muur en andere oppervlakken.

Daarmee kun je Project Tango-smartphones bijvoorbeeld goed gebruiken als je bezig bent met een nieuw interieur. Je kunt je nieuwe meubels alvast virtueel in een echte ruim plaatsen om een idee te krijgen van hoe het eruit ziet. Ook kan augmented reality gebruikt worden voor games, zoals je bijvoorbeeld ziet met spellen als Pokémon GO.

Meer over de Lenovo Phab 2 Pro

De Phab 2 Pro is uitgerust met een flink aantal sensoren en camera’s om augmented reality zo goed mogelijk te laten werken. Het toestel heeft bovendien een fors 6,4 inch-scherm, zodat de smartphone in feite kan functioneren als een virtueel venster op de echte wereld. Achterop zit een 16 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-exemplaar. Er is een Snapdragon 652-chip aanwezig, 64GB opslagruimte en 4GB werkgeheugen.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Lenovo Phab 2 Pro
Lenovo Phab 2 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu