De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Phablets: nieuwe productgroep of alleen Samsung-succesnummer?

Redactie
27 mei 2012, 13:21
2 min leestijd
Phablets: nieuwe productgroep of alleen Samsung-succesnummer?
galaxy_note_voor

De verkoop van de Samsung Galaxy Note is een behoorlijk succes. Misschien zie je ze in Nederland nog niet zoveel, maar kijk je rond in de VS dan zie je heel wat mensen met zo’n phablet lopen. Maar liefst 5 miljoen stuks zijn er al van de Galaxy Note verkocht. Onderzoeksbureau ABI Research is dan ook optimistisch over de kansen van phablets, combinaties van een smartphone en een tablet. Ze verwachten dat er in 2016 maar liefst 239 miljoen stuks van worden verkocht.

Volgens ABI is een phablet een hybride apparaat met telefoonfunctionaliteit, een touchscreen en een scherm tussen de 4,6 en 5,5 inch. Het is groter dan een smartphone, maar kleiner dan een tablet. De Kindle Fire heeft een scherm van 7-inch en valt dus buiten de definitie.

Lees verder na de advertentie.

Toch is Business Insider sceptisch of het succes van de Galaxy Note betekent dat er een nieuwe markt is gecreëerd. In het rapport van ABI zijn namelijk een aantal aannames gedaan, die je ter discussie kunt stellen. Dit jaar zullen er tussen de 7 en 10 phablets op de markt zijn. Daarbij worden de HTC One X, de Sony Xperia Ion, LG Optimus 4X HD en andere oversized smartphones ook meegeteld. ABI gaat er vanuit dat alle grote telefoonmakers in 2015 een phablet op de markt hebben. Maar dat is moeilijk te voorspellen. Het hangt af van het succes van de huidige modellen, vindt Business Insider. Bovendien gaat ABI er vanuit dat Apple in 2013 een phablet op de markt gaat brengen. Ook dat is moeilijk te voorspellen. Er zijn veel geruchten geweest over een iPad-mini, maar bij Apple weet je het pas zeker als het product officieel wordt aangekondigd. Bovendien gaat het bij Apple om een apparaat met 7- tot 8-inch scherm waarmee je niet kunt bellen. Kortom: geen phablet. Wel zou Apple 4-inch schermen hebben besteld voor de volgende generatie iPhone. Maar dat is te klein om als phablet in de boeken te komen.

phablets verkoop abi

Is er nog hoop voor de phablets? Veel zal afhangen van de komende maanden. Dell haalde de Dell Streak van de markt omdat het geen succes was. Eerder haalden Microsoft-partners de Pocket PC-gebaseerde smartphonetablets van de markt. Het lijkt alsof alleen Samsung succes heeft met het nieuwe formaat.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy Note
Samsung Galaxy Note

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu