Philips introduceert nieuwe 4K-televisies met Android TV

Gijs Ettes
4 september 2015, 16:55
1 min leestijd
Philips introduceert nieuwe 4K-televisies met Android TV

Philips heeft op de IFA 2015 een drietal nieuwe televisies met een 4K-resolutie en Android TV aangekondigd. De tv’s hebben alle drie speciale functies en worden in het vierde kwartaal van dit jaar verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Philips 65PUS8901  met ‘Ambilux’

De Philips 65PUS8901 is het meest interessante model van de drie, met een 65 inch-scherm (4K) en tien kleine projectoren aan de achterkant die het beeld van de televisie op de muur erachter projecteren. Deze zogeheten Ambilux-technologie  moet tijdens het kijken voor een nog meeslependere ervaring zorgen dan bij Ambilight het geval. De led-projectoren kunnen ook diverse kleuren weergeven bij het afspelen van muziek en werken samen met de Hue-verlichting van Philips. De kleine beamers hebben een resolutie van 854 bij 480 pixels en tonen daardoor gedetailleerdere beelden, zoals te zien is in onderstaande video.

https://www.youtube.com/watch?v=fzsWAdSsfZY

De nieuwe Philips 8601-serie (in de formaten 55 en 64 inch) valt vooral op door de dunne behuizing, maar desondanks is het Philips gelukt om er 18 speakers en twee grote subwoofers met een output van 50 watt in te verwerken. Verder is aan alle zijden van de televisie Ambilight aanwezig en zorgt een hexacore-processor ervoor dat Android TV vloeiend draait. De meegeleverde afstandsbediening heeft een touchpad, microfoon en een qwerty-toetsenbord voor het besturing van het systeem.

Tot slot is de Philips 9600 straks alleen verkrijgbaar met een 65 inch-paneel. Deze tv is ook weer voorzien van Android TV en een 4K-resolutie, maar is wel wat dikker dan de Philips 8601. In tegenstelling tot dat model is er hdr-ondersteuning aan boord, wat moet zorgen voor optimaal belichte beelden. Ook is het apparaat voorzien van Ambilight aan alle vier zijden.

Hoeveel de nieuwe televisies van Philips precies gaan kosten, is nog niet bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu