Hue-lampen worden slimmer en krijgen handige Google Assistent-functie
Michel van 't Klaphek

De Hue-lampen geven voortaan bij het aanzetten direct het juiste soort licht, en gaan je in samenwerking met de Google Assistent helpen bij het opstaan. Op de CES-beurs heeft Philips haar plannen voor de slimme lampen aangekondigd. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Philips Hue Google Assistent-verbetering

Aan het einde van 2018 bracht Philips al een update uit waardoor de Hue-lampen je recente instellingen onthouden, zodat ze dus niet op volle sterkte staan als je ze aanzet. Deze optie wordt nu uitgebreid.

Voortaan kun je kiezen op welke stand de slimme lampen moeten staan tijdens het opstarten: op volle sterkte, de meest recente stand of een zelfgekozen felheid. Hierdoor kun je alle lampen in jouw huis een andere instelling meegeven.

Dit is handig, omdat de lampen in de slaapkamer zo bijvoorbeeld een warme gloed afgeven waardoor je slaperig wordt. De lichtbron in de badkamer is juist lekker helder zodat je direct wakker bent. Deze update wordt vanaf februari uitgerold.

Philips Hue Google Assistent

“Hey Google, maak mij morgen wakker”

Ook gaan de Hue-lampen ervoor zorgen dat je ochtenden en avonden soepeler verlopen. Hiervoor werkt Philips samen met de Google Assistent. Het werkt heel simpel. Zeg tegen je Google Home dat je morgen bijvoorbeeld om 07:00 uur wakker gemaakt wil worden, waarna de lampen automatisch om 06:30 uur beginnen met de kamer geleidelijk aan verlichten. Tegen de tijd dat jouw wekker gaat is de kamer helemaal licht waardoor je fijner ontwaakt.

Hetzelfde trucje kun je ‘s avonds gebruiken. Zeg “Hey Google, laat de lichten slapen vanaf 22:00 uur”, waarna de lampen een halfuur voor het slapen gaan automatisch beginnen te dimmen. Na 30 minuten is je kamer helemaal donker, waardoor je dag- en nachtritme soepeler wordt. Je kunt per slaapkamer een routine instellen. Zo is het mogelijk om de kamer van je kind eerder te dimmen dan die van jou. De nieuwe ‘wekker’-functie rolt middels een update vanaf maart uit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.