De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit nieuwe kastje laat Philips Hue-lampen meekleuren met je tv-scherm

Michel van 't Klaphek
17 september 2019, 20:14
2 min leestijd
Dit nieuwe kastje laat Philips Hue-lampen meekleuren met je tv-scherm

Je kunt voortaan Hue-lampen laten meekleuren met wat er op het scherm van je tv gebeurt. De nieuwe Hue Play Box maakt zo eigenlijk een groot Ambilight-systeem van je woonkamer. Het kastje is volgende maand te verkrijgen.

Lees verder na de advertentie.

Philips Hue Play HDMI Sync Box officieel

Ken je Ambilight? Dankzij deze techniek van Philips-tv’s kleuren en dimmen de lampen achterop het scherm mee met wat er op dat moment op het beeldscherm gebeurt. Wie deze ervaring ook in huis wil hebben hoeft niet langer een speciale Ambilight-tv te kopen. De nieuwe Philips Hue Play HDMI Sync Box bereikt namelijk hetzelfde resultaat.

Philips Hue Play HDMI Sync Box 2

Dit kastje kan tot wel tien Philips Hue-lampen synchroniseren met je televisie. Dit betekent dat de lampen meekleuren met wat er op het scherm gebeurt. Je plaatst de Hue Play tussen een hdmi-apparaat en je tv, of dit nu een spelconsole, settopbox, blu-ray-speler is of een laptop.

Het kastje maakt dus eigenlijk één groot Ambilight-systeem van je woonmaker. Hierbij kleuren de lampen achterop mee met wat er op het scherm gebeurt. Zodra er een bos in beeld komt kleuren de lampen bijvoorbeeld groen.

Tien Hue-lampen tegelijk

Maar het gaat verder dan dat. De techniek van de Hue Play is namelijk heel precies. Wanneer je bijvoorbeeld een film kijkt waarbij er een blauwe auto in de verte aankomt, kleuren enkel de voorste Hue-lampen blauw. De andere lampen geven een andere kleur weer. Bovendien zegt de maker van de Hue Play dat dit alles zonder vertraging gebeurt.

Je kunt maximaal vier apparaten en tien Hue-lampen tegelijk aansluiten op de Hue Play. Ook kan het kastje overweg met 4K. Je voegt het kastje toe aan je Hue-ecosysteem via de Philips Hue Sync-app. Hiermee kun je overigens ook de helderheid, snelheid en intensiteit van de lichteffecten regelen. Je kunt bovendien de standaardinstellingen precies naar jouw smaak aanpassen.

De Hue Play Box schakelt automatisch tussen de maximaal vier aangesloten hdmi-apparaten, afhankelijk van welke op dat moment wordt gebruikt. De schakelaar is vanaf 15 oktober beschikbaar voor een adviesprijs van 249,95 euro. Je kunt de Hue Play Box bestellen via de officiële website van Philips Hue.

Meer over smart homes

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu