De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Picasa en Blogger worden Google Photos en Google Blog’

Redactie
6 juli 2011, 10:31
1 min leestijd
‘Picasa en Blogger worden Google Photos en Google Blog’
'Picassa en Blogger worden Google Photos en Google Blog'

Volgens Mashable zal Google zal haar fotosite Picasa en de blogdienst binnen niet al te korte tijd gaan hernoemen naar Google Photos en Google Blog. Reden voor de naamswijziging zou zijn om de diensten beter aan te laten sluiten met de rest van Google’s online aanbod voordat Google+ publiekelijk wordt geïntroduceerd.

Het nieuwe sociale netwerk van Google, Google+, bevindt zich nu nog in een testfase, maar het lijkt logisch dat Picasa en Blogger geintegreerd zullen worden in de dienst vanwege de sociale mogelijkheden die het met zich meebrengt. Opvallend is dat in Google+ nu geen verwijzingen te vinden naar Picasa, terwijl de dienst bijvoorbeeld wel een optie heeft om gemaakte foto’s automatisch te uploaden naar Google+. Google kondigde in maart al aan dat Blogger flink onder handen genomen zou gaan worden. Volgens Mashable zal Google+ en de naamswijzigingen van Picasa en Blogger op 31 juli of eerder plaatsvinden. Na die dag worden ook alle privéprofielen van Google Profiles verwijderd.

Lees verder na de advertentie.

Het onderbrengen van aangekochte diensten onder haar eigen naam is niet nieuw voor Google. Zo kocht ze JotSpot in 2006 wat in 2008 hernoemd werd als Google Sites en het in 2007 aangekochte VoIP-platform Grand Central werd in 2009 herintroduceerd als Google Voice. Na de overname van videodienst YouTube lukte het echter niet om dit te integreren met Google Video. Google besloot hierop de naam Google Video af te danken. Google kocht Blogger in 2003, Picasa volgde een jaar later.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's