Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo laat Cyanogen je veiliger inloggen op je smartphone

Redactie
17 juli 2015, 14:03
1 min leestijd
Zo laat Cyanogen je veiliger inloggen op je smartphone

Cyanogen toont  een  methode  waarmee het veiliger wordt om met een pincode in te loggen op je smartphone. De functie is vorig jaar geïntroduceerd,  maar velen kennen de Pin Scramble-technologie nog niet.

Lees verder na de advertentie.

Pin Scrable is in november van vorig jaar officieel geïntroduceerd voor zowel CyanogenOS en CyanogenMod, maar is niet echt bekend bij Cyanogen-gebruikers. Daarom heeft het bedrijf een video uitgebracht waarin de methode om veiliger in te loggen wordt getoond. De video maakt onderdeel uit van Cyanogen Bytes, een reeks video’s waarmee Cyanogen  de voordelen van CyanogenOS ten opzichte van andere Android-varianten wil benadrukken.

PIN Scramble

Bij  Pin Scrable log je gewoon in met dezelfde pincode, maar het vlak met cijfers wordt elke keer op een andere manier weergegeven. De cijfers wisselen constant van positie, waardoor het voor derden een stuk lastiger wordt om mee te kijken met jouw pincode. Omdat velen ook vaak dezelfde pincode als de code van hun bankpas gebruiken, is een methode als  Pin Scrable helemaal zo gek nog niet.

Het grote nadeel van  Pin Scrable is dat de methode ervoor zorgt dat je langer bezig bent met het invoeren van je pincode dan je normaliter zou willen. Als je jouw toestel ontgrendelt, wil je snel bij het homescreen zijn. De beveiligingsoptie van Cyanogen laat je veelal enkele seconden langer doen over het ontgrendelen van je smartphone.

Zowel CyanogenMod als CyanogenOS zijn voorzien van de optie. Deze vind je zodra je een pincode instelt onder Instellingen > Beveiliging.

Laatste nieuws over Cyanogen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu