Indrukwekkend: deze foto’s en video’s zijn met een Pixel 2 gemaakt

Erwin Vogelaar
8 oktober 2017, 13:56
2 min leestijd
Indrukwekkend: deze foto’s en video’s zijn met een Pixel 2 gemaakt

Eén van de meest interessante onderdelen van Googles nieuwe smartphone is de Pixel 2-camera. Een stapel foto’s en video’s laten zien hoe indrukwekkend deze technologie is.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2-camera: foto’s en video’s

Bij de onthulling van de Pixel 2 legde Google de aandacht op de camera’s van het toestel. Onder andere liet het bedrijf zien dat de camera een recordscore van 98 krijgt in de test van onafhankelijke camerakenner DxOMark. Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar hoe is de camera in de praktijk? Dat zie je op een serie foto’s en video’s gemaakt door een Google-medewerker.

pixel 2-camera

De camera’s van Googles nieuwe smartphones blinken niet uit qua hardware. Het is voornamelijk Googles software die trucjes met de beelden doet om het er spectaculair uit te laten zien. Het resultaat is verbluffend. Licht en donker is goed zichtbaar, kleuren spatten van het scherm, het bokeh-effect werkt uitstekend en beweging is geen probleem.

Ook indrukwekkend is de stabilisering van beelden. In dit voorbeeld zie je iemand door het zand rennen en springen. Aan de linkerkant is het lastig om de man te volgen, terwijl met de stabilisering van de Pixel 2 aan de rechterkant het een bijzonder soepele video wordt.

pixel 2-camera

Uiteraard zijn deze afbeeldingen wel gemaakt om de Pixel 2 er zo goed mogelijk uit te laten komen. Het lijken grotendeels professioneel opgezette situaties, met prachtige omgevingen, mooie mensen en goede belichting. Als je door de verschillende foto’s en video’s scrolt kom je gelukkig ook foto’s tegen die wat minder gepland ogen.

Foto’s mooi maken met een app

Google lijkt helaas nog geen plannen te hebben om de Pixel 2 in de Benelux uit te brengen. Eerst moet Google Assistant nog Nederlands leren spreken. Wil je zelf mooiere kiekjes op je smartphone maken? Dan kom je een heel eind met de juiste fotobewerking-app. We hebben de beste apps om mee te photoshoppen voor je op een rij gezet.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu