Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Googles eerste eigen smartphone-chip zit stiekem al in de Pixel 2

Erwin Vogelaar
17 oktober 2017, 18:59
2 min leestijd
Googles eerste eigen smartphone-chip zit stiekem al in de Pixel 2

Google wil zich meer gaan bemoeien met smartphonehardware, onder andere met een eigen Google smartphone-chip. De eerste zit stiekem al in de Pixel 2.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Google smartphone-chip in Pixel 2

Tijdens de onthulling van de Pixel 2 heeft Google een belangrijk detail achterwege gelaten. Namelijk dat het toestel de allereerste Google smartphone-chip bevat. Het gaat om de Pixel Visual Core en deze chip is volledig bedoeld voor de camera.

Eerder dit jaar wisten we al dat Google een chiparchitect had aangenomen, met waarschijnlijk het idee om toekomstige Pixel-toestellen van een Google-chip te voorzien. Het bedrijf flirt al jaren met dit idee en nu is het eindelijk in praktijk gekomen.

Naast de Qualcomm-chip

De Pixel 2 bevat nog gewoon een Qualcomm-chip om het toestel aan te sturen. Daarnaast heeft Google dus de Pixel Visual Core geplaatst. Deze chip zit nu nog op slot. In de komende weken opent Google met Android 8.1 de chip, zodat deze geactiveerd kan worden in de ontwikkelaarsopties van het toestel. Later wordt de chip ook opengesteld voor andere partijen om in hun apps te gebruiken.

Lees ook: Deze foto’s en video’s zijn met een Pixel 2 gemaakt

Specifiek zorgt deze chip ervoor dat foto’s met hdr+ er een stuk mooier uitzien. Niet alleen maakt de chip het mogelijk om mooiere foto’s te maken, maar ook sneller achter elkaar efficient foto’s met hdr+ te schieten. In onderstaande foto’s is het verschil te zien. De linkerfoto is gemaakt met de Pixel 2 en een third-party-app. De rechterfoto is gemaakt met de Pixel Visual Core.

google smartphone-chip

Hier blijft het echter niet bij. De chip is namelijk programmeerbaar door Google en het bedrijf werkt aan nieuwe toepassingen. Hierdoor wordt de Pixel 2 dus steeds een beetje beter.

De originele Pixel maakte al indrukwekkende foto’s door Googles software. Deze software is vervolgens ook onofficieel voor andere toestellen beschikbaar gemaakt. De volledige kracht van de Pixel 2-camera overzetten naar andere toestellen kan dus niet meer, want Google combineert zijn software met eigen hardware.

Pixel 2 in Nederland

De Pixel 2 is niet officieel in Nederland uitgebracht, maar is wel via grijze import verkrijgbaar. Dit betekent dat een Nederlandse winkel de smartphone importeert en jij daar wat extra voor betaalt. In onderstaande tabel vind je de mogelijkheden.

Google Pixel 2

Google Pixel 2 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 249,95

Bekijken

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu