Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Google Pixel 2 krijgt knijpbaar frame voor Assistant’

Rick van der Veer
16 augustus 2017, 9:21
1 min leestijd
‘Google Pixel 2 krijgt knijpbaar frame voor Assistant’

Googles volgende vlaggenschip wordt door HTC gebouwd en krijgt een knijpbare rand. Een keuringsrapport van de Amerikaanse FCC bevestigt daarnaast een reeks interne specificaties van de Google Pixel 2.

Lees verder na de advertentie.

Knijpbaar frame voor Google Pixel 2

Pixel 2 knijpbaar

Precies een jaar na de eerste Pixel is de Google Pixel 2 ingediend ter keuring bij de Amerikaanse FCC. Uit het rapport van die instantie blijkt dat het toestel, net zoals de HTC U11, een knijpbaar frame krijgt. Volgens het document wordt de Google Assistant opgeroepen als je in het toestel knijpt. Of je deze actie kunt aanpassen, is nog onduidelijk.

Ook weten we nu een aantal specificaties van Googles nieuwe smartphone. Zo draait het toestel op een Snapdragon 835 óf herziene Snapdragon 836-chip, met wereldbrede ondersteuning voor 4G. De Pixel 2 die door de FCC getest is, draait bovendien op Android 8.0.1, maar meldt niets over de mogelijke naam van deze Android-versie.

De overige specificaties komen niet naar voren uit het FCC-document, maar andere geruchten spreken van 4GB aan werkgeheugen en 64GB interne opslagruimte. Bovendien zou de Pixel 2 geen koptelefoonaansluiting meer krijgen. Wel zitten er stereoluidsprekers aan de voorkant. Over de Pixel 2 XL wordt overigens niet gesproken: deze wordt waarschijnlijk op een later tijdstip los ingediend ter keuring.

Aankondiging Pixel 2

Wanneer de Google Pixel 2 officieel wordt aangekondigd, is nog niet bekend. De eerste Google Pixel werd vorig jaar begin oktober aangekondigd, zo’n anderhalve maand nadat Android 7.0 (Nougat) werd uitgebracht. Het lijkt er dan ook op dat dat dit jaar weer gaat gebeuren, want de release van Android 8.0 vindt volgens de laatste geruchten deze maand plaats.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: FCC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu