‘Google Pixel 2 krijgt knijpbaar frame voor Assistant’

Googles volgende vlaggenschip wordt door HTC gebouwd en krijgt een knijpbare rand. Een keuringsrapport van de Amerikaanse FCC bevestigt daarnaast een reeks interne specificaties van de Google Pixel 2.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Knijpbaar frame voor Google Pixel 2

Pixel 2 knijpbaar

Precies een jaar na de eerste Pixel is de Google Pixel 2 ingediend ter keuring bij de Amerikaanse FCC. Uit het rapport van die instantie blijkt dat het toestel, net zoals de HTC U11, een knijpbaar frame krijgt. Volgens het document wordt de Google Assistant opgeroepen als je in het toestel knijpt. Of je deze actie kunt aanpassen, is nog onduidelijk.

Ook weten we nu een aantal specificaties van Googles nieuwe smartphone. Zo draait het toestel op een Snapdragon 835 óf herziene Snapdragon 836-chip, met wereldbrede ondersteuning voor 4G. De Pixel 2 die door de FCC getest is, draait bovendien op Android 8.0.1, maar meldt niets over de mogelijke naam van deze Android-versie.

De overige specificaties komen niet naar voren uit het FCC-document, maar andere geruchten spreken van 4GB aan werkgeheugen en 64GB interne opslagruimte. Bovendien zou de Pixel 2 geen koptelefoonaansluiting meer krijgen. Wel zitten er stereoluidsprekers aan de voorkant. Over de Pixel 2 XL wordt overigens niet gesproken: deze wordt waarschijnlijk op een later tijdstip los ingediend ter keuring.

Aankondiging Pixel 2

Wanneer de Google Pixel 2 officieel wordt aangekondigd, is nog niet bekend. De eerste Google Pixel werd vorig jaar begin oktober aangekondigd, zo’n anderhalve maand nadat Android 7.0 (Nougat) werd uitgebracht. Het lijkt er dan ook op dat dat dit jaar weer gaat gebeuren, want de release van Android 8.0 vindt volgens de laatste geruchten deze maand plaats.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.