Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google verdedigt afwezigheid koptelefoonaansluiting op Pixel 2

Erwin Vogelaar
7 oktober 2017, 9:49
2 min leestijd
Google verdedigt afwezigheid koptelefoonaansluiting op Pixel 2

De Google Pixel 2 heeft geen standaard koptelefoonaansluiting en daar krijgt Google aardig wat kritiek over. Google-medewerker Orrin Handock stelt echter dat usb-c de nieuwe standaard is.

Lees verder na de advertentie.

Google verdedigt beslissing rond Pixel 2-koptelefoonaansluiting

De Pixel 2 heeft geen standaard koptelefoonaansluiting en daar is niet iedereen blij mee. Google wordt op fora en social media er regelmatig aan herinnerd dat het bedrijf bij de aankondiging van de originele Pixel nog uit de hoogte deed over dat Apple deze aansluiting verwijderde. “3,5mm headphone jack satisfyingly not new”, stond er in de presentatie, waarna de muziek stopte en een stem kuchte voordat Google verder ging.

De community manager voor de Pixel- en Nexus-smartphones van Google, Orrin Hancock, reageert nu op de kritiek. “De Pixel 2 komt nog steeds met een koptelefoonaansluiting”, stelt de Google-medewerker op het Google-forum. “Maar we hebben het verplaatst naar usb-c, een standaard die veel voorkomt in de beste telefoons en laptops van vandaag.”

pixel 2-koptelefoonaansluiting

Volgens de Google-medewerker zorgt het gebruik van usb-c voor betere audio, maar ook een betere “digitale ervaring” met kleinere schermranden. Op het forum heeft Hancock een lijst geplaatst met koptelefoons die een usb-c-aansluiting hebben en met de Pixel 2 werken. Tevens stelt Hancock dat de Pixel 2 wordt geleverd met een adapter in de doos. Deze adapter laat je een 3,5mm-plug aansluiten aan het toestel.

Pixel Buds

Google hoopt natuurlijk ook dat consumenten de nieuwe Google Pixel Buds aanschaffen om muziek en podcasts mee te luisteren. Deze draadloze oordopjes kunnen tevens een taal vertalen tijdens een gesprek, terwijl je in je eigen taal kunt terugpraten. Deze oordopjes laad je op in een doosje, vergelijkbaar met de Apple AirPods.

Helaas komen de Pixel 2 en Pixel 2 XL voorlopig nog niet naar de Benelux. Eerst moet spraakassistent Google Assistant Nederlands leren spreken.

Ben je teleurgesteld in de keuze van Google om geen standaard koptelefoonaansluiting te gebruiken, of snap je het wel? Laat van je horen in de reacties.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu