‘Pixel 2 krijgt portretmodus en vernieuwde launcher’

Rick van der Veer
27 september 2017, 15:05
2 min leestijd
‘Pixel 2 krijgt portretmodus en vernieuwde launcher’

Googles nieuwe vlaggenschip, de Pixel 2, krijgt volgens geruchten een portretmodus, maar geen dubbele camera. Ook de Pixel Launcher wordt volledig herzien.

Lees verder na de advertentie.

Pixel 2 portretmodus zonder dubbele camera

Artem Russakovskii, topman van het welbekende Android Police, heeft nieuwe informatie over de Pixel 2. Volgens een bron met hands-on ervaring met het toestel krijgt de Pixel 2 een aantal interessante functies die nog niet in eerdere geruchten terugkwamen.

In navolging van andere high-end smartphones, zoals de iPhone 8 Plus en de Galaxy Note 8, krijgt ook de Pixel 2 de beschikking over een portretmodus. Het bokeh-effect dat daarbij hoort wordt hier met software bereikt, zonder dubbele camera. Het scherptediepte-effect wordt op andere smartphones bereikt met twee cameralenzen achterop.

De Pixel Launcher wordt daarnaast volgens de geruchten voorzien van een nieuwe layout. De grootste verandering is dat de Google-zoekbalk onderin het scherm geplaatst is. Doordat deze nu tussen het dock en de navigatie-knoppen zit, kun je er veel makkelijker bij doordat je niet meer naar de bovenkant van het scherm hoeft.

Net zoals de HTC U11, krijgt de Pixel 2 een knijpbare rand. Standaard opent de smartphone de Google Assistant als je er in knijpt, zelfs als het scherm uitstaat. Of je er zelf iets anders aan kan toewijzen, zoals bij de U11, is nog niet bekend.

Volgens Russakovskii krijgt het toestel geen gebogen scherm. Veel high-end Android-smartphones hebben geen glas meer aan de voorkant dat volledig vlak is, maar dat aan de randen ietwat gebogen is. Zo’n scherm komt mogelijk dus niet terug bij de Pixel 2. Wel lijkt het er sterk op dat Google een amoled-display gebruikt, dat altijd de tijd weergeeft met een always-on-display.

Google Pixel 2 aankondiging

Volgens een teaser die het bedrijf twee weken geleden online zette wordt de Google Pixel 2 op 4 oktober aangekondigd. Het bedrijf zette daarnaast een groot billboard op in de Amerikaanse stad Boston, met de tekst ‘Ask more of your phone’. Deze datum is bovendien exact een jaar na de introductie van de eerste Google Pixel.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu