Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Pixel 3 verschijnt in 2017, combineert Android en Chrome OS’

Thomas Haenen
26 september 2016, 16:47
2 min leestijd
‘Pixel 3 verschijnt in 2017, combineert Android en Chrome OS’

Google heeft vergevorderde plannen om Android en Chrome OS samen te brengen. Die samensmelting moet onder andere resulteren in de Pixel 3, een laptop die in de loop van 2017 verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

Pixel 3 Andromeda OS

De Chromebook-serie lijkt op zijn laatste benen te lopen. Google introduceerde in het verleden jaarlijks een of meerdere nieuwe laptops met Chrome OS, maar dit jaar zou er niks op de planning staan. In het geheim wordt echter hard gewerkt aan een nieuwe laptop die in de loop van 2017 moet verschijnen, zo claimt het doorgaans goed ingevoerde Android Police. Deze ‘Pixel C’, intern Project Bison genoemd, wordt in het derde kwartaal van 2017 uitgebracht.

chromebook klein

De Pixel C zou lopen op Andromeda OS, een nieuw besturingssysteem dat Android en Chrome OS combineert. Geruchten dat Google de twee besturingssystemen wil combineren zoemen al jaren rond, maar werden dit weekend een stuk concreter. Het bedrijf zou Android willen voorzien van verschillende Chrome OS-features, waardoor het onder andere makkelijker wordt om meerdere apps tegelijk te openen. Dat zou het nieuwe besturingssysteem een stuk aantrekkelijker maken voor zakelijke gebruikers.

Google presenteert waarschijnlijk binnenkort al een voorproefje op Andromeda OS. Het bedrijf organiseert binnenkort een evenement waar onder andere de Google Pixel en Chromecast Ultra gepresenteerd worden. Medewerkers van het bedrijf lijken te suggereren dat het bedrijf dan ook een tipje van de sluier rondom Andromeda OS zal oplichten. De Pixel 3 wordt er niet verwacht; de laptop zou immers pas in 2017 verschijnen.

Pixel 3 specificaties

De Pixel 3 is een laptop met een 12,3 inch-scherm, maar kan volgens de bron ook als tablet ingezet worden. Google zou verschillende versies in ontwikkelingen hebben. Het instapmodel heeft een Intel M3-processor, 32GB opslagruimte en 8GB werkgeheugen. Een duurdere variant wordt waarschijnlijk uitgerust met een Intel i5-processor, 128GB opslagruimte en 16GB opslagruimte. De laptop moet minder dan 10 millimeter dik worden waarmee het één van de dunste laptops ooit zou zijn.

Omdat het nog bijna een jaar kan duren voor de Pixel 3 daadwerkelijk in de winkels ligt, is veel nog onduidelijk. Ook rondom Andromeda OS zijn veel onduidelijkheden. Zo is nog niet helemaal duidelijk of het nieuwe besturingssysteem Android moet vervangen, of dat Google alle opties naast elkaar blijft ontwikkelen. Mogelijk maakt het evenement op 4 oktober daar meer over duidelijk.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu