Cornflakes en AR: 3 manieren waarop Google de Pixel 4 promoot

Dennis de Vries
28 oktober 2019, 16:58
3 min leestijd
Cornflakes en AR: 3 manieren waarop Google de Pixel 4 promoot

De Google Pixel 4 is één van de grootste telefoonlanceringen van het jaar. Om ervoor te zorgen dat iedereen daarvan op de hoogte is, heeft Google enkele opvallende acties bedacht.

Lees verder na de advertentie.

Opvallende Pixel 4 acties

Goede telefoons zijn er genoeg te krijgen. Om een nieuw model onder de aandacht te brengen moet je een stapje extra doen, zo lijken Google en winkels die de Pixel 4 en Pixel 4 XL verkopen te redeneren. Dus zijn er verschillende acties bedacht om aandacht te genereren. Eén daarvan houdt in dat er een laptop wordt weggegeven bij elke telefoon, maar er zitten ook bijzonder acties tussen die als een complete verrassing kwamen.

1: Pixel 4 tussen de cornflakes

Als je er in het Verenigd Koninkrijk vroeg bij was en als een van de eersten een Pixel 4 bestelde, dan kreeg je een leuke verrassing. Het toestel zat dan in een speciaal ontworpen cornflakes-doos. De eerste 2000 mensen die een Pixel 4 bestelden, kregen deze ‘limited edition’ thuis.

De verpakking had alle kenmerken van echte cornflakes, maar dan speciaal gemaakt voor de smartphone. Zo is de lijst met ingrediënten en voedingswaardes vervangen voor de specificaties van de telefoon. Achterop staat, zoals gebruikelijk bij dit soort dozen, een kleurrijk raadseltje. In een doolhof moet je de weg zoeken naar ‘Moonlight Mountain’; vast een verwijzing naar de nachtmodus van de camera.

Bekijk deze video op Youtube

In de doos vonden kopers uiteraard de Pixel 4 in de kleur die ze besteld hadden. Maar daar bleef het niet bij, Google heeft ook daadwerkelijk een zakje cornflakes bijgevoegd. Het suikerrijke ontbijt krijgt, anders dan de smartphone, geen goede reviews. Veel te zoet.

Zoals gebruikelijk met collectors items, verscheen de Pixel 4 in cornflakes-doos al snel op online marktplaatsen, waar je tot het vierdubbele moest betalen voor de telefoon en de bijzondere verpakking.

2: Easter-egg op normale verpakking

Qua verpakkingen denkt Google ook ‘out of the box’. Want zelfs de gewone verpakking van de Pixel 4 herbergt iets bijzonders. Zodra je namelijk Google Lens activeert en op de achterkant van de doos richt, komt het geheel tot leven.

Aan de hand van augmented reality toont Google een aantal animaties op de doos van de telefoon, waarna een toestel verschijnt die door een serie foto’s scrolt. Al deze foto’s zijn gemaakt met een Google Pixel telefoon en te zien op het Instagram-account van Pixel.

Het is voornamelijk en erg geavanceerde manier om volgers te trekken voor een Instagram-account, maar als je een Pixel 4 of Pixel 4XL in handen hebt is het zeker de moeite waard om het even te bekijken. De animaties verschillen, afhankelijk van welke kleur telefoon je hebt.

3: Gratis laptop bij je smartphone

Maar niets trekt een twijfelende koper over de streep als gratis spullen. Dat weten retailers ook, dus wordt er volop gestunt met het toestel. In een tijdelijke aanbieding geeft een Engelse winkel complete 14 inch Chromebook weg bij aankoop van een Pixel 4. Dat is dus een cadeautje ter waarde van een goede 250 euro. De aanbieding loopt tot vannacht, maar Engeland is niet het enige land waar Pixel 4 acties met gratis extra’s gehouden worden. Verschillende webwinkels in bijvoorbeeld Spanje of Canada doen er een Google Nest Hub bij.

De Google Pixel 4 en Pixel 4 XL zijn officieel niet door Google uitgebracht in Nederland. Wil je toch een Pixel 4 of Pixel 4 XL in Nederland kopen, dan zijn echter betrouwbare webwinkels die het toestel importeren en gewoon te koop aanbieden.

Lees meer over Google

Bronnen afbeeldingen: 9to5google, 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu