Eerste beelden: Zo ziet de Google Assistent op de Pixel 4 (XL) eruit

Michel van 't Klaphek
3 oktober 2019, 9:07
2 min leestijd
Eerste beelden: Zo ziet de Google Assistent op de Pixel 4 (XL) eruit

De Pixel 4 (XL) is de eerste telefoon die wordt voorzien van de vernieuwde Google Assistent. Het hulpje krijgt onder meer een compacter design en diepere integratie met apps als Google Foto’s. Dit zijn de eerste beelden van de Google Assistent op de Pixel 4.

Lees verder na de advertentie.

Pixel 4 krijgt vernieuwde Google Assistent

Op 15 oktober vindt Made by Google 2019 plaats. Tijdens dit evenement worden de Pixel 4 en Pixel 4 XL aangekondigd, maar echt grote verrassingen staan ons niet meer te wachten. Nadat de toestellen de afgelopen maanden al talloze keren zijn ‘gelekt’ is nu ook duidelijk hoe de Google Assistent eruit gaat zien op de nieuwe vlaggenschepen.

Google Pixel 4 Google Assistent

De beelden zijn afkomstig van 9to5Google. Het eerste dat opvalt is dat het stemhulpje een stuk compacter is vormgegeven. De Google Assistent neemt hierdoor minder ruimte in. Ook valt op dat zodra je het “Hey Google”-commando geeft er kleuren aan de onderkant verschijnen. Deze geven aan dat het hulpje momenteel naar je luistert.

Zodra je duidelijk hebt gemaakt wat er moet gebeuren schuift het venster pas omhoog. Rechtsboven is je profielfoto zichtbaar. Naast een nieuwe vormgeving wordt de Google Assistent ook slimmer. Zo kan hij voortaan direct op sms’jes reageren en hierbij meerdere soorten informatie aan elkaar koppelen.

Ook interessant: Wat we weten over de Google Pixel 4: het volgende Android-vlaggenschip

Google Assistent wordt slimmer

Google geeft hierbij het volgende voorbeeld. Stel, je krijgt een sms binnen met de vraag hoe laat je met het vliegtuig landt. Voortaan is het mogelijk om met de Google Assistent eerst na te gaan hoe laat je vlucht ook alweer precies gaat. Deze informatie wordt uit je agenda gehaald. Daarna kan de Google Assistent de afzender van het bericht direct laten weten hoe laat je landt.

Pixel 4 Google Assistent Foto's

Dit gebeurt zonder dat je een uitgebreid commando hoeft te geven. De Google Assistent heeft genoeg aan een simpele “Ik land om [tijd]”, in plaats van “Stuur een sms naar [naam] dat ik om [tijd] land”. Tot slot is te zien dat de Google Assistent een diepere integratie krijgt in apps zoals Foto’s. Zo kun je met behulp van enkel je stem kiekjes zoeken, filteren en versturen.

Lees meer over de Google Assistent

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu