De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Google Pixel 4a wordt op 3 augustus gepresenteerd’

Colin Baak
27 juli 2020, 9:12
2 min leestijd
‘Google Pixel 4a wordt op 3 augustus gepresenteerd’

Volgens een doorgaans betrouwbare bron vindt de Google Pixel 4a-release op 3 augustus plaats. Het nieuwe toestel is al meerdere keren uitgesteld, maar zou over een paar dagen dus eindelijk onthuld worden.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Pixel 4a release op 3 augustus’

Volgens Jon Prosser, een bekende insider in de telecomwereld, presenteert de zoekmachinegigant de Google Pixel 4a op 3 augustus. Volgens hem is daar geen twijfel meer over mogelijk, zo lezen we op Twitter.

Jon Prosser - Google Pixel 4a 3 augustus

De Pixel 4a van Google wordt een toestel in het middensegment, maar is nu al enkele keren uitgesteld. In eerste instantie zou de telefoon misschien in mei het levenslicht zien, maar door de uitbraak van het coronavirus werd dat uitgesteld. Daarna werd bijna elke nieuwe maand genoemd als datum voor de presentatie van dit toestel.

Het laatste gerucht noemde eind oktober als presentatiedatum voor de Pixel 4a, maar dat lijkt nu dus toch een stuk eerder te worden. In oktober wordt wel de Google Pixel 5 verwacht, waar ook al maanden geruchten over de ronde gaan.

Meer over de Google Pixel 4a

De 4a wordt een toestel voor het middensegment, net als eerdere toestellen in deze lijn. Volgens geruchten krijgt het toestel een scherm van 5,81 inch met een full hd-resolutie. Onder de motorkap zit de Snapdragon 730-chip met 6GB RAM en 64GB opslag. Er is een enkele camera aanwezig op de achterkant, met een 12,2 megapixel-sensor.

De frontcamera schiet plaatjes van maximaal 8 megapixel. De accu krijgt een capaciteit van 3080 mAh en opladen doe je via de usb-c-poort. Tot slot is een fysieke vingerafdrukscanner aanwezig op de achterkant en ook een koptelefoonaansluiting is aan boord.

Uiteraard draait het toestel op een schone versie van Android, zoals we gewend zijn van Google. Dat wordt waarschijnlijk nog Android 10, omdat Android 11 pas later dit jaar wordt verwacht.

Als de Google Pixel 4a wordt aangekondigd, lees je dat uiteraard hier op Android Planet. Wil je niks missen qua Pixel-nieuwtjes en altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en download de gratis Android Planet-app.

Meer lezen over Google:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4a
Google Pixel 4a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu