Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google toont Pixel 6 en Pixel 6 Pro: dit zijn de nieuwe smartphones

Bram Lettenmeijer
2 augustus 2021, 19:02
2 min leestijd
Google toont Pixel 6 en Pixel 6 Pro: dit zijn de nieuwe smartphones

De langverwachte Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro worden dit najaar gelanceerd. Het bedrijf verklapte onder andere dat de smartphones op een gloednieuwe Tensor-chip draaien, die Google zelf heeft ontwikkeld.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro verschijnen dit najaar

Google heeft aangekondigd dat de Pixel 6 en Pixel 6 Pro dit najaar in de winkel zullen liggen. Naast het zien van een aantal officiële renders van de toestellen, weten we nu dat Google haar eigen chip heeft ontwikkeld voor de Pixel 6. Deze chip heeft de futuristische naam ‘Tensor’.

De Tensor-chip is Googles eerste op maat gemaakte ‘SoC’ voor Pixel-telefoons, die dit najaar in de Pixel 6 en Pixel 6 Pro zal debuteren. Volgens Sundar Pichai, Google-ceo, is het bedrijf er de afgelopen vier jaar mee bezig geweest. De grote focus ligt op het verbeteren van de prestaties en machine learning.

Tensor-chip

Naast de verbeterde prestaties van de Tensor-chip, is er een speciale beveiligingskern ingebouwd: de Titan M2. Deze biedt de meeste lagen aan hardwarebeveiliging van alle huidige smartphones, aldus Google.

Opvallend ontwerp

Op het gebied van design zegt Google dat ‘de nieuwe telefoons opnieuw definiëren wat het betekent om een ​​Pixel te zijn’. Op de officiële renders is een opvallende camerabalk aan de achterzijde te zien. We zagen dit ontwerp al eerder in gelekte renders van de Pixel 6, die het volledig bij het juiste eind bleken te hebben. Het doet een beetje denken aan de Nexus 6P van jaren geleden.

Pixel 6
Google Pixel 6

De rand van de ‘normale’ Pixel 6 heeft een matte aluminium afwerking, waar de Pixel 6 Pro een licht gepolijst aluminium frame heeft. Beide telefoons krijgen een vloeiend scherm. Hier zal ook een vingerafdrukscanner te vinden zijn. Het scherm van de Pixel 6 Pro krijgt een ververssnelheid van 120 Hz, terwijl de Pixel 6 het moet doen met een 90 Hz-display.

Pixel 6 Pro
Google Pixel 6 Pro

Zowel de Pixel 6 als de Pixel 6 Pro verschijnen in drie kleuren. Hier valt vooral op dat de kleuren van de Pixel 6 een stukje speelser zijn. Ook is de gekleurde balk boven de camera’s bij de Pixel 6 Pro een stuk dikker dan bij de Pixel 6.

Over de camera’s zelf liet Google nog maar weinig los. Wel stelt het bedrijf dat de verbeterde sensoren en lenzen zijn nu te groot zijn om in het traditionele vierkant te passen. Ook bevestigde Google dat de Pixel 6 Pro een telelens met 4x optische zoom krijgt. Dit betekent dat de telefoon ingezoomde kiekjes kan maken zonder kwaliteitsverlies.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Google-nieuws? Houd dan de website in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Daarnaast kun je natuurlijk de gratis Android Planet-app downloaden. Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Het laatste nieuws over Google:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 6
Google Pixel 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu