De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Update voor Google Pixel 6 (Pro) sloopt in sommige gevallen de wifi

Bram Lettenmeijer
8 februari 2022, 16:57
2 min leestijd
Update voor Google Pixel 6 (Pro) sloopt in sommige gevallen de wifi

Google brengt iedere maand een beveiligingsupdate uit voor haar Pixel-smartphones. De meest recente update zorgt bij de Pixel 6 voor problemen.

Lees verder na de advertentie.

Beveilingsupdate zorgt voor wifi-problemen bij Pixel 6

Google rolt momenteel een beveiligingsupdate uit voor haar Pixel-telefoons, waaronder de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. De update lost problemen op en dicht een aantal beveiligingslekken. Helaas zorgt de nieuwe softwareversie voor sommige Pixel 6- en Pixel 6 Pro-telefoons voor grote connectiviteitsproblemen. Helaas is er nog geen oplossing voor de problemen ontdekt.

Een aantal Pixel 6-gebruikers geeft aan niet langer met een wifi-signaal te kunnen verbinden na het uitvoeren van de update. Zodra mensen de wifi-schakelaar aanzetten, gebeurt er helemaal niets. Het lijkt alsof de wifi gewoon aan staat, maar dat is niet het geval. Zodra gebruikers het instellingenmenu sluiten en de app herstarten, staat de schakelaar namelijk weer op donkergrijs.

Pixel 6

Andere gebruikers melden dat hun wifi-schakelaar ineens de bluetooth-instellingen bestuurt. Zodra de wifi wordt aangezet, gaat bluetooth uit en andersom. Mocht het toestel toch verbinding maken met een wifi-netwerk, dan is dat van korte duur. Na enkele minuten verbreekt de verbinding vanzelf.

Google heeft nog niet gereageerd

Veel Pixel 6-gebruikers hebben last van het probleem, maar Google heeft helaas nog niks van zich laten horen. De update is echter nog niet zo lang beschikbaar. Een reactie van Google zal niet lang op zich laten wachten. Een stabiele wifi-verbinding is één van de meest belangrijke smartphonefuncties. Zonder internet kun je namelijk niet zoveel met je toestel. Hopelijk komt Google snel met een oplossing.

Heb jij de update al geïnstalleerd en werkt ook jouw wifi-verbinding niet meer? Laat het ons dan even weten in de reacties onder dit artikel. Download daarnaast even onze gratis Android Planet-app en schrijf je natuurlijk even in voor onze nieuwsbrief. Zo mis je geen enkel Android-nieuwtje.

Google Pixel 6 Pro review: dit zijn de drie plus- en minpunten

Meer over Google:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu