Google bevestigt: Pixel aankondiging op 4 oktober

Thomas Haenen
20 september 2016, 8:54
2 min leestijd
Google bevestigt: Pixel aankondiging op 4 oktober

De Google Pixel wordt op 4 oktober aangekondigd, zo blijkt uit een nieuwe teaser die het bedrijf heeft vrijgegeven. Beelden van het toestel lekten bovendien al uit in een video van Nest.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel aankondiging op 4 oktober

Bronnen beweerden eerder deze maand dat Google op 4 oktober verschillende nieuwe producten zou presenteren. Die geruchten worden nu bevestigd door een teaser die het bedrijf heeft vrijgegeven. Ook heeft Google uitnodigingen voor een event verstuurd. De video toont de bekende zoekbalk van Google, die langzaam verandert naar de vorm van een mobiele telefoon. Naast het silhouet verschijnt het Google-logo en de datum van 4 oktober.

https://www.youtube.com/watch?v=aNnCtmyujLA

De video zelf lijkt te suggereren dat Google deze nieuwe smartphone ziet als een verse start voor zijn mobiele producten. De afwezigheid van een Nexus-logo, de duidelijke aanwezigheid van het Google-logo en de prominent geplaatste zoekbalk lijken dat allemaal te ondersteunen. Waar de andere Nexus-toestellen werden gepresenteerd als samenwerkingen met andere fabrikanten, staat Google centraal met deze nieuwe toestellen.

Het gaat vrijwel zeker om de Google Pixel en Pixel XL, waarvan de afgelopen weken al vele details zijn uitgelekt. De toestellen doken vannacht zelfs al op in een commercial van Nest, het dochterbedrijf van Google dat zich bezighoudt met slimme rookmelders en beveiligingscamera’s. In de video zien we een toestel met glanzend witte voorkant en tweekleurige achterkant. Het lijkt sterk op uitgelekte Pixel-afbeeldingen van de afgelopen weken.

Pixel aankondiging

Meer over Google Pixel en Pixel XL

De Google Pixel heeft een 5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, de Pixel XL is uitgerust met een 5,5 inch-scherm van 2560 bij 1440 pixels. Beide smartphones hebben een amoled-scherm en ondersteunen daarmee Daydream, Googles virtual reality-platform. Ze zouden allebei zijn uitgerust met een Snapdragon 821-chip, 4GB werkgeheugen en een 12 megapixel-camera achterop.

Uit de doos draaien de smartphones op Android 7.0 (Nougat), met de nieuwe Pixel-launcher die de software iets aanpast. Zo activeer je de app-drawer door naar boven te vegen en is de Google-zoekbalk vervangen door een rondere knop.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel XL
Google Pixel XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu