Kijk uit: Pixel Battery Saver-app verkocht aan malafide partij – update

Redactie
15 januari 2015, 12:30
2 min leestijd
Kijk uit: Pixel Battery Saver-app verkocht aan malafide partij – update

De Pixel Battery Saver app, waarmee gebruikers pixels van hun amoled-scherm kunnen uitschakelen om energie te besparen, is overgenomen door een malafide partij.

Lees verder na de advertentie.

De laatste update voor Pixel Battery Saver  zorgde ervoor dat de app veranderde in vreemde  antivirussoftware. De energiebesparingsopties van de originele app waren niet meer beschikbaar, en de app vroeg veel meer permissies dan normaal.

Update: de ontwikkelaars achter Pixel Battery Saver laten in een reactie aan Android Planet-lezer Ruben weten dat deze per abuis is veranderd antivirussoftware. Het antivirus-gedeelte was bedoeld als extra functie voor een toekomstige versie van de app, maar per ongeluk is een bètaversie geüpload naar Google Play. De ontwikkelaars hebben hun excuses aangeboden en geven aan dat volgende updates met nieuwe features niet de basisfunctionaliteit van de app zullen beïnvloeden.

Na onderzoek van Reddit-gebruikers en XDA-abonnees blijkt dat de oorspronkelijke ontwikkelaar van de Pixel Battery Saver de app heeft verkocht via de dienst SellTheApps. De ontwikkelaar vroeg 699 dollar voor de app of 299 dollar voor de broncode. Volgens de website had Pixel Battery Saver zo’n 50.000 actieve gebruikers.

Pixel Battery Saver app had potentie

De ‘normale app’ is inmiddels weer in Google Play te vinden, waarbij de nieuwe eigenaar zegt dat de oude functies gewaarborgd blijven. De  Pixel Battery Saver app krijgt echter wel een antivirusdienst. Waarom weet niemand, maar volgens verschillende onderzoeken stinkt het zaakje. Daarom raden wij aan de app niet te installeren en ‘m te deïnstalleren als je Pixel Battery Saver op je smartphone of tablet hebt draaien.

De overname door een vreemde partij is enorm zonde, want de app had potentie. Het idee achter Pixel Battery Saver was slim.  De kleur zwart wordt op amoled-schermen namelijk geproduceerd door pixels uit te schakelen, zodat er tegelijk aanzienlijk wordt bespaard op de accuduur. Pixel Battery Saver kon juist heel weinig of heel veel pixels uitschakelen, waarbij je zelf de keuze had hoe  agressief je  energie wilde besparen.

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu