De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google heeft geen plannen voor een nieuwe Chromebook Pixel

Erwin Vogelaar
28 februari 2017, 19:23
2 min leestijd
Google heeft geen plannen voor een nieuwe Chromebook Pixel

Toen Google de Pixel en Pixel XL aankondigde, bleef de vraag over wat er met de serie aan Pixel Chromebooks zou gebeuren. Google biedt nu duidelijkheid over de toekomst van deze laptops en Chrome OS.

Lees verder na de advertentie.

Pixel Chromebooks

Toen duidelijk werd dat de nieuwe smartphones van Google niet meer Nexus maar Pixel zouden heten, ging er hier en daar een belletje rinkelen. Google gebruikte Pixel namelijk al eerder voor een serie aan high-end Chromebooks. Er zijn twee versies van deze laptops verschenen voordat de Pixel-smartphones zijn aangekondigd. Rick Osterloh van Google heeft tijdens Mobile World Congress in Barcelona nu duidelijk gemaakt dat er waarschijnlijk geen vervolg komt.

pixel chromebooks

De twee bestaande Pixel-laptops zijn inmiddels niet meer te verkrijgen en Osterloh heeft tevens vertelt dat er geen nieuwe versies bijgemaakt worden. Dit betekent echter niet dat Google langzaam Chrome OS aan het opgeven is, het besturingssysteem waar alle Chromebooks op draaien. “Chrome OS is een enorm onderdeel in het bedrijf”, stelt Osterloh. “Google is niet van laptops weggestapt. We zijn de nummer twee qua marktaandeel in de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië. We hebben alleen geen plannen voor laptops met het Google-merk.

De Pixel Chromebooks waren nooit bedoeld om een verkoopsucces te worden. De relatief dure laptops waren Google’s voorbeeld voor hoe een premium Chromebook er uit zou kunnen zien. Een prijs rond de duizend euro is een hoop geld voor een machine waar praktisch gezien alleen de Chrome-browser op draait. De Chromebook Pixel was onder andere de eerste Chromebook met een touchscreen, maar dit is inmiddels bij veel andere goedkopere Chromebooks ook het geval. De tweede versie van de Chromebook Pixel werd als een van de eerste laptops opgeladen via usb-c. Inmiddels is dat de nieuwe opkomende standaard. Naast deze Pixel Chromebooks en de Pixel-smartphones, verkoopt Google nog de tablet Pixel C.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu