Zo heeft Google het design van de Pixel tot in de details uitgewerkt

Erwin Vogelaar
20 november 2016, 18:58
2 min leestijd
Zo heeft Google het design van de Pixel tot in de details uitgewerkt

De Google Pixel en Pixel XL zijn een overduidelijke vooruitgang vergeleken met de Nexus. Google legt uit hoe de kleinste details van het Pixel design hier in meewerken, van de wallpapers tot de geluidjes.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel design

Na de Nexus-toestellen wilde Google meer controle over het uiterlijk van de Pixel. Het resultaat mag duidelijk zijn, want de Pixel en Pixel XL zijn een flinke stap vooruit als het gaat om design. Dat kan iedereen zien. Wat echter niet direct opvalt is hoe Google heeft nagedacht over de kleinste details om het toestel echt premium aan te laten voelen. In een artikel op de design-pagina van Google legt het bedrijf zijn visie uit.

pixel design

In het artikel vertelt Google niet over de hardware, maar over de andere designkeuzes die de hardware ondersteunen. Zo is er lang nagedacht over de wallpapers die met de toestellen geleverd zouden worden. Een wallpaper klinkt makkelijk, maar het is complexer dan het lijkt. Niet alleen moet de afbeelding werken als passieve ondergrond, maar ook als een extra laag dynamische content. Voornamelijk de Aurora Timelapse-wallpaper (zie bovenstaande afbeelding) die op elk Pixel-toestel staat is belangrijk, want de horizon loopt gelijk met de lijn aan de achterkant van de toestellen. Voor de kleuren van de wallpapers is gekeken hoe het amoled-scherm het beste tot zijn recht komt, zonder te vloeken met de primaire kleuren uit de icoontjes van de Google-apps.

Ook geluid is belangrijk voor het design. Google heeft gekozen voor een minimalistische inslag met pure geluiden, die extra moet opvallen tussen de herrie die gebruikers de hele dag door horen. Het gaat hier om het geluid dat je hoort bij het opstarten, tot notificaties en het geluid bij het maken van een foto. Alles moet uiting geven aan het minimalistische Google-merk. Hieronder kun je het opstartgeluid horen als je op play drukt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu