Zo gaat de Google Pixel om met krassen, water, vuur en een buigtest

Erwin Vogelaar
22 oktober 2016, 18:54
2 min leestijd
Zo gaat de Google Pixel om met krassen, water, vuur en een buigtest

Hoe goed kan de Google Pixel krassen, vuur en een buigtest ondergaan? YouTuber JerryRigEverything zoekt het uit. Ook zien we wat dertig minuten onder water met het toestel doet.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel krassen

Waren we gisteren al blij dat iemand anders de nieuwe Google Pixel helemaal uit elkaar haalt om te zien wat er exact onder de kap zit, zijn we helemaal blij dat iemand anders het toestel op hele andere manieren kapot maakt. Dan hoeven wij het niet meer te doen. YouTuber JerryRigEverything test nieuwe toestellen uit door te kijken hoe makkelijk de smartphones krassen oplopen, buigen en beschadigen door vuur. Hij kwam er eerder achter dat de Nexus 6P zeer makkelijk te buigen was. De Google Pixel doet het gelukkig een stuk beter.

In bovenstaande video kun je zien hoe er met een steeds scherper voorwerp krassen worden aangebracht. Het scherm krast op hetzelfde punt als andere schermen. De glimmende bovenste helft van de achterkant krast iets sneller dan het scherm. Het stoffen speakerrooster gaat daarnaast snel kapot als je er met een scherp voorwerp tegenaan komt. Ook vraagt de YouTuber zich af of dit stoffen roostertje een negatieve invloed heeft op de geluidskwaliteit als er stof en make-up in vast komt te zitten en dit niet goed is schoon te maken.

Het scherm kan elf seconden een vlam weerstaan voordat er schade opgelopen wordt. De buigtest laat het stevige karakter van de telefoon zien. Met het scherm naar boven laat het glas iets los van de rest van de telefoon, maar het toestel buigt daarna gewoon weer terug. Met het scherm aan de onderkant is het toestel helemaal niet te buigen. Hierdoor noemt JerryRigEverything de Pixel een van de stevigste dit jaar.

Google Pixel water

Maar hoe zit het dan met water? De Google Pixel is officieel niet waterdicht. Toch kun je in onderstaande video zien hoe het toestel omgaat met water. Spoiler: het toestel doet het nog na een half uur onder water gelegen te hebben. Dit is echter geen garantie dat je eigen toestel dit ook kan.

Ben je benieuwd wij van de Pixel XL vinden? Lees dan snel onze eerste indruk.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu