Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Google vervangt Nexus Launcher met Pixel Launcher’ (download de apk)

Lars Paymans
13 september 2016, 9:58
1 min leestijd
‘Google vervangt Nexus Launcher met Pixel Launcher’ (download de apk)

Het begint er steeds meer op te lijken dat de Nexus-toestellen van Google een nieuwe naam krijgen. Er is apk-bestand online verschenen met een Pixel-launcher, die de Nexus-launcher gaat vervangen.

Lees verder na de advertentie.

Pixel Launcher lekt uit, probeer hem nu

De uitgelekte Pixel launcher werd ontdekt door LlabTooFeR, die het bestand linkte via Twitter. Op het eerste gezicht is er niet veel veranderd ten opzichte van de Nexus Launcher. Als je goed kijkt, ontdek je echter wel een aantal dingen die Google op subtiele wijze heeft aangepast.

Pixel Launcher

Zo laat het icoon van de Google Agenda-app nu de juiste datum zien, iets wat we eerder al zagen bij de Kalender-app van iOS. Zo kun je dus met een blik op het icoon zien welke datum het vandaag is. Daarnaast zijn de datum en het Google-icoontje op het startscherm iets langer geplaatst en zijn alle app-iconen een beetje kleiner geworden. Zodra je het app-overzicht opent zul je zien dat de navigatiebalk nu transparant is in plaats van zwart. Ook is de ruimte tussen de apps wat groter, zodat ze verder bij elkaar vandaan staan.

Lees ook: ‘Google schrapt Nexus, introduceert Pixel-smartphones op 4 oktober’

Het leuke van de gelekte Pixel Launcher is dat je hem zelf al kunt uitproberen. Houd er echter wel rekening mee dat je tegen bugs aan kunt lopen, omdat dit nog niet de officiële versie is van de launcher. Zo zeggen Moto X Pure Edition-gebruikers dat de tekst onder apps te dicht bij elkaar staat, en dat sommige mensen ineens maar ruimte hebben voor vier apps in hun dock. Installeren op eigen risico dus.

Download de Pixel Launcher via deze link.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu