HTC onthult op 20 september een nieuwe smartphone

Erwin Vogelaar
12 september 2016, 19:12
2 min leestijd
HTC onthult op 20 september een nieuwe smartphone

De Pixel onthulling vindt waarschijnlijk op 4 oktober plaats, maar HTC zal op 20 september alvast zijn nieuwe smartphone laten zien.

Lees verder na de advertentie.

Update: Onterecht dachten we dat het hier ging om de nieuwe Pixel-smartphone van HTC en Google. Deze wordt waarschijnlijk toch op 4 oktober door Google zelf aangekondigd. Op 20 september krijgen we de nieuwe Desire-smartphone van HTC te zien.

Pixel onthulling

De Pixel onthulling vind mogelijk niet op 4 oktober, maar op 20 september plaats. HTC heeft op Twitter namelijk aangekondigd dat het op die datum een smartphone gaat onthullen. Dit doet het bedrijf met een video waarbij een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel geplaatst is. Precies zoals het design van de Pixel er uit komt te zien. De bijhorende tekst van HTC vertelt echter niet veel: “It’s coming. 09.20” en de hashtag #BeEdgier.

Toch kunnen we niet met zekerheid zeggen dat het hier om de Pixel gaat. Normaal kondigt Google namelijk de nieuwe Nexus-toestellen aan. Maar aangezien het voorbij lijkt te zijn met Nexus en we hier te maken hebben met Pixel, is het ook goed mogelijk dat alles anders gedaan wordt. Inclusief de manier waarop het toestel aangekondigd wordt. Het is ook aannemelijk dat we op 20 september twee nieuwe Desire-toestellen te zien krijgen: de Desire 10 Pro en Desire 10 Lifestyle.

We zouden het dus bij het verkeerde eind kunnen hebben, omdat het hier ook kan gaan om een ander HTC-toestel. Google heeft mogelijk op 4 oktober namelijk een eigen presentatie waar het verschillende nieuwe producten gaat onthullen, zoals de definitieve versie van Google Home en een Chromecast met ondersteuning voor 4K. De Pixel-toestellen zouden bij zo’n evenement niet misstaan.

De twee Pixel-toestellen van HTC staan nog altijd bekend als Sailfish en Marlin. Lange tijd hebben we gedacht dat het hier ging om de nieuwe Nexus-toestellen, maar blijkbaar laat Google die naam vallen om verder te gaan met Pixel. Pixel kenden we vooralsnog enkel van de Pixel Chromebook en de Pixel C-tablet. Dit geeft aan dat de toestellen een stuk meer premium worden.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu