De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google onthult Pixel Slate en Pixel Stand: dit moet je weten

Michel van 't Klaphek
9 oktober 2018, 17:17
3 min leestijd
Google onthult Pixel Slate en Pixel Stand: dit moet je weten

Naast de Pixel 3 en Pixel 3 XL onthulde Google vanavond ook een nieuwe laptop genaamd de Pixel Slate en de Pixel Stand, een draadloze oplaaddock.

Lees verder na de advertentie.

Google onthult Pixel Slate en Pixel Stand: alle info op een rij

De Pixel Slate is Googles nieuwste laptop met toetsenbord dat je los kunt halen en stylus. Hij draait op Chrome OS, maar kan ook apps uit de Play Store downloaden. Dit is handig, omdat je zo toegang hebt tot alle Android-apps. Hierdoor biedt de Pixel Slate de gemakken van een tablet, maar is ‘ie ook krachtig genoeg om je laptop te vervangen.

Het apparaat volgt de Pixelbook op, maar die was nooit in Nederland verkrijgbaar. De laatste Google-tablet die officieel in ons land verscheen was de Pixel C, die in 2015 uitkwam. Het lijkt erop dat de Pixel Slate Nederland ook overslaat.

De Pixel Slate ziet eruit als een dunne tablet en heeft afgeronde schermhoeken. Hierdoor loopt het beeldscherm naadloos over in de achterkant. Google heeft vooral aandacht besteedt aan het beeldscherm, waardoor games en video’s er een stuk beter uitzien.

Lees ook: Google Pixel 3 en Pixel 3 XL officieel: alles wat je moet weten

Voor werk én entertainment

Bovendien heeft Google de speakers aan de voorkant in jouw richting geplaatst, waardoor de audio veel dieper en helderder klinkt.  Dit is met name handig tijdens het kijken van films. De Pixel Slate heeft twee camera’s: één aan de voor- en achterkant. Beide sensoren hebben een resolutie van 8 megapixel. Dit is genoeg om bijvoorbeeld te videobellen met familie en vrienden.

Daarnaast gebruikt Google machine learning zodat de laptop leert van jouw voorkeuren. Veelgebruikte apps staan daarom direct onder het zoekscherm van je thuismenu zodat je productiever bent. Het verlichte toetsenbord klikt gemakkelijk op de tablet, zodat je direct kunt beginnen met typen. Dit keyboard is los verkrijgbaar. De Pixel Slate is beschikbaar vanaf 599 dollar en komt later dit jaar uit, maar waarschijnlijk niet in Nederland.

Google-Pixel-Stand-officieel

Pixel Stand: verander je smartphone in een Google Home

Daarnaast heeft Google de Pixel Stand aangekondigd. Dit dock verandert je smartphone in een Google Home met scherm en heeft een ronde onderkant. Je plaatst je Pixel 3 of Pixel 3 XL in de verhoging, waarna hij automatisch in ‘dock-modus’ gaat.

Hierdoor toont het beeldscherm aankomende agenda-afspraken, notificaties van binnenkomende berichten en het huidige weer. Bovendien wordt het lettertype iets groter, zodat je het scherm ook van een afstandje kunt aflezen.

Uiteraard werkt de Pixel Stand samen met Google Assistent, waardoor het je smartphone verandert in een Google Home mét scherm. Zo kun je gemakkelijk een Spotify-afspeellijst aanzetten met je stem, of recepten opvragen als je aan het koken bent en vieze handen hebt. Daarnaast laadt de Pixel Stand je Pixel 3 en Pixel 3 XL draadloos op. Dit gaat wel iets langzamer dan wanneer je via een usb-c-kabel oplaadt. De Pixel Stand kost 79 dollar en Google brengt hem waarschijnlijk niet in Nederland uit.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu