Teardown: Pixel moeilijk te openen zonder beschadigingen

Erwin Vogelaar
21 oktober 2016, 17:13
2 min leestijd
Teardown: Pixel moeilijk te openen zonder beschadigingen

We zijn blij met de nieuwe Pixel van Google. Het is daarom goed dat anderen de tijd nemen om het toestel compleet uit elkaar te halen. Welkom bij de Pixel teardown.

Lees verder na de advertentie.

Pixel teardown

De teardowns van website iFixit laten zien uit wat voor onderdelen toestellen gemaakt zijn, maar ook hoe makkelijk de smartphone te repareren is. Hoe gaat het met de Pixel XL? Allereerst is het bijna niet te zien dat het hier om een HTC-toestel gaat, want alleen op de accu staat een HTC-logootje. Het werkgeheugen en de opslagruimte is door Samsung gemaakt, terwijl Qualcomm voor de meeste andere chips heeft gezorgd. De verschillende onderdelen zijn modulair geplaatst, waardoor ze goed onafhankelijk van elkaar vervangen kunnen worden. Dat betekent dat het toestel goedkoper en makkelijker te repareren is.

pixel teardown

Het valt iFixit op dat het oled-paneel erg makkelijk loslaat van het glas aan de voorkant. Dit zorgt ervoor dat als je het toestel probeert te openen, de kans groot is dat de Pixel beschadiging oploopt. iFixit gaat nog onderzoeken of er andere manieren zijn om het toestel te openen zonder dit risico te lopen. Daarnaast is het speakerrooster gemaakt van stof, waardoor het mogelijk moeilijk schoon te maken is en kapot kan gaan.

Ondanks het modulaire karakter krijgt de Pixel toch maar een score van 6 uit 10 voor de repareerbaarheid. De modules zijn prettig, de accu kan makkelijk verwijderd worden en de schroeven zijn goed. Toch is het moeilijk om het toestel te openen zonder het te beschadigen en is het middenframe erg lastig te verwijderen. Wat wij van de Pixel vinden? Dat lees je in onze eerste indruk.

Ontploffende accu

Overigens stelt iFixit mensen die bang zijn voor een ontploffende accu gerust. De Galaxy Note 7, die willekeurig vlam kon vatten en dus niet meer verkocht gaat worden, had een 13,48 Wh-batterij. De Pixel doet het veiliger met een 13,28 Wh-batterij.

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu