‘Google verkoopt dit jaar 3 miljoen Pixel-toestellen’
Erwin Vogelaar

Het gaat goed met de Pixel verkopen. Google zal dit jaar waarschijnlijk 3 miljoen Pixel-toestellen verkopen. Volgend jaar zal het op 5 tot 6 miljoen stuks uitkomen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Pixel verkopen

Google zal 3,8 miljard dollar verdienen aan de Pixel-toestellen in 2017. Dit schat een analist van Morgan Stanley. De bank denkt dat Google dit jaar 3 miljoen Pixel-toestellen gaat verkopen, met een omzet van 2 miljard dollar. In 2017 zullen er nog eens 5 tot 6 miljoen stuks over de toonbank gaan.

pixel verkopen

Morgan Stanley stelt dat de Pixel echter maar half zo winstgevend voor Google is dan de iPhone voor Apple. Dit komt omdat de materialen voor de Pixel-toestellen duurder zijn. De winst op de Pixel XL is uiteraard groter dan op die van Pixel, omdat dit een stuk duurder toestel is. Daarnaast vallen de aantal verkopen van de Pixel vergeleken met de iPhone nog in het niets. Apple heeft in 2016 212 miljoen iPhone’s verkocht. Het Android-platform hangt echter niet af van de verkopen van Google’s eigen toestel. Google heeft dus niets om zich zorgen te maken. Toch maakt het bedrijf zich ongetwijfeld nu al klaar om van de Pixel 2 een groter succes te maken, om zo nog sterker tegenover Apple te staan.

Vergeleken met Apple zal Google meer geld kunnen verdienen aan zijn gebruikers nadat ze een toestel hebben gekocht. Volgens Morgan Stanley zullen de kracht van het toestel en verschillende unieke functies van de Pixel, zoals de Google Assistant, de uitstekende camera, Google Daydream, een diepere app-integratie en Android Pay er voor zorgen dat gebruikers meer geld aan Android zullen uitgeven. Vanuit dit idee zouden adverteerders ook sneller naar dit platform trekken, omdat zij gaan naar waar er veel geld wordt uitgegeven op smartphones. Op dit moment verdient Google via zijn apps nog meer van iOS dan Android. De Pixel kan de start zijn om dit te veranderen.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.