Google stelt Pixel Watch uit: dit jaar niet meer verkrijgbaar

Erwin Vogelaar
1 september 2018, 9:51
2 min leestijd
Google stelt Pixel Watch uit: dit jaar niet meer verkrijgbaar

Google heeft zijn Pixel Watch uitgesteld. Verwacht dus geen smartwatch op het hardware-evenement in oktober. Het bedrijf focust zich nu op verbeteringen voor Wear OS.

Lees verder na de advertentie.

Pixel Watch uitgesteld: niet meer dit jaar

Google presenteert in oktober geen eigen smartwatch. De Pixel Watch is dus voorlopig uitgesteld. Dat blijkt uit een interview met Googles Miles Barr van Tom’s Guide.

“We denken aan een one-size-fits-all-horloge, maar ik denk niet dat we daar al zijn”, stelt Barr die bij Google aan Wear OS werkt. “De focus ligt nu op onze partners.” Na dit interview bevestigde een pr-medewerker van Google tegenover Tom’s Guide dat het bedrijf dit jaar inderdaad geen eigen smartwatch op de markt zet.

pixel watch uitgesteld

De afgelopen maanden gingen er verschillende geruchten rond over de Pixel Watch. Deze geruchten werden gestart door beroepslekker Evan Blass. Hij tweette in mei: “Naast de Pixel 3, Pixel 3 XL en tweede generatie Pixel Buds, vertelt een betrouwbare bron mij, met veel vertrouwen, dat Googles herfst hardware-evenement ook een smartwatch introduceert met het Pixel-merk.”

Wat moeten we van het horloge verwachten? Miles Barr stelt in het interview: “Onze Google Pixel-lijn aan smartphones is de beste ervaring en Googles visie daarop. Dus ik stel mij voor dat we ons zwaar zouden focussen op de Assistent om AI en machine learning in het apparaat te integreren.”

In oktober vindt het Made By Google-evenement plaats waar het bedrijf zijn nieuwe hardware laat zien. Hoewel er dus geen Pixel Watch wordt getoond, presenteert het bedrijf wel de Pixel 3 en Pixel 3 XL. Daarnaast wordt er een Pixel Stand verwacht om de Pixel 3 te veranderen in een slimme speaker. Ook zijn nieuwe Pixel Buds en een Pixelbook 2 redelijk zeker.

Hoe gaat het met Wear OS?

Google blijft wel werken aan Wear OS als platform. Hoewel er dit jaar niet veel nieuwe smarwatches met Wear OS uitkomen, rolt Google in september een nieuw design uit. Lees hoe deze Wear OS-update de focus legt op Assistent en Fit.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Tom's Guide
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu